Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávame umením

Krátky opis
4 Fotografické workshopy, spolu: 1x Camera obscura = 10 hodín 1x Kolorovaná fotografia= 3 hodiny 1x Street fotografia= 3 hodiny 1x Koláž do fotografie= 3 hodiny
Fotogaléria
Názov podujatia
Vzdelávame umením: Camera obscura, Kolorovaná fotografia, Street fotografia, Koláž do fotografie

Miesto konania / kraj
Levice / Levice

Termín konania
03.05.2024 - 17.06.2024

Popis projektu

- Workshop “Camera Obscura” vracia účastníkov do čias pred vynález fotografie.

S technickým minimom znovu objavujeme účinky vlastností svetla cez dierovú komoru

fotochemickou cestou,  bez kontroly a ilúzie okamžitého výsledku sa nechávame očariť inherentnou krásou v pôvodnom tóne intímneho vzťahu k fotografii.

Pohľad na výsledok v mnohom stále prekvapí aj autora samotného a dáva tušiť ako málo prispel k výsledku, čo paradoxne prináša zvláštny druh radosti.

Radosť vám urobí aj to, že nepotrebujete zapájať káble a budete v očakávaní výsledku konfrontovaní s tmavou schránkou uprostred denného svetla všednosti, úplne nepripravení na výsledok tým riskujete, že to uvidíte čierne na bielom!

- Workshop Street fotografia bude zameraný na trpezlivé vyhľadávanie a fotografické zachytávanie náhodných situácií vznikajúcich v exteriéri mesta na uliciach, pričom cieľom je nachádzať zaujímavé, satirické, smutné a veselé kontexty každodenného života v zmysle dokumentárnej fotografie. Spoločné fotografovanie v skupine s lektorom v meste, ale aj jednotlivo podľa témy. 

- Workshop Kolorovaná fotografia umožňuje postprodukčné úpravy farbami a štetcami do tlačených fotografií, pričom poskytuje neobmedzené varianty a posuny obrazu do rôznych fantazijných či abstraktných obrazcov, či dokonca vytvorenie úplne nových významov a obsahových posunov toho, čo vidíme na fotografii. Individuálna práca spolu s lektorom. 

- Workshop Koláž do fotografie priamym zásahom do povrchu média fotografie aplikuje a mixuje reálny svet s posunmi do surrealizmu, pričom strihaním, trhaním, lepením a vrstvením rôznych prvkov a symbolov vznikajú nové reality, súvislosti a posuny nielen formálne ale najmä obsahové. Individuálna práca spolu s lektorom. Individuálna práca spolu s lektorom.

Názov prímateľa
REGIONÁLNE OSVETOVÉ STREDISKO V LEVICIACH

Celkový rozpočet:
16 600,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €