Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Tvorivé a vzdelávacie podujatia 5

Krátky opis
Divadelný workshop zameraný pre pedagógov ZŠ, SŠ, ZUŠ a amatérskych umelcov ponúkne záujemcom pestrú škálu poznatkov a spôsobov ako tvoriť na javisku a ako vytvoriť divadelné predstavenie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Ako na divadelné predstavenie (Umelecký prednes a divadlo v kaštieli)

Miesto konania / kraj
Humenné / Humenné

Termín konania
29.04.2024

Popis projektu

Vihorlatské múzeum v Humennom pozýva pedagógov a amatérskych umelcov na divadelný workshop s názvom "Ako na divadelné predstavenie" z cyklu Umelecký prednes a divadlo v kaštieli v rámci projektu Tvorivé a vzdelávacie podujatia 5. 

V úvode workshopu sa zameriame na historický prierez divadelnými obdobiami, ako sa divadelné umenie formovalo, tvorba na javisku, práca s hlasom a gestami, dramatická štruktúra divadelných hier a špecifické typy architektúry divadelných budov v daných obdobiach. 

Následne nás lektor oboznámi so spôsobom ako tvoriť na javisku, ako vzniká myšlienka na divadelné predstavenie, po akej literatúre siahnuť na výber predlohy, následná práca s textom a dramatizácia textu, ako sa skladá herecký tím a samotná práca s tímom. Práca s detským kolektívom je podstatne rozdielna ako práca s dospelými, preto je workshop zameraný prevažne pre učiteľov, aby vedeli pracovať s detskými kolektívmi. Lektor ponúkne množstvo užitočných rád  a spôsobov pre prácu v detskom kolektíve, od interaktívnych spoločenských hier až po kolektívnu komunikáciu. 

Cieľom workshopu je ponúknuť vedomosti k tvorbe divadelného predstavenia, ktoré sú dôležitým faktorom pri zakladaní detských divadelných súborov. Detské divadlo ponúka pestrú škálu filozofických zamyslení pre dospelých. Formuje samotné deti a ich pohľady na svet. Divadelným predstavením zasadzujú do spoločnosti správne hodnoty a silné estetické zážitky. 

Názov prímateľa
Vihorlatské múzeum v Humennom

Celkový rozpočet:
3 000,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €