Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2024

Krátky opis
DVE SLOVÁ | 11.4. 18:00 Opäť vás pozývame na ochutnávku literárnych diel a diskusie s začínajúcimi aj už ostrieľaným autormi v rámci nášho projektu autorských čítaní - Dve slová. Vo štvrtok, 11.4. o 18:00 sa vidíme v malej sále Koridoru.
Fotogaléria
Názov podujatia
Dve slová // Autorské čítanie so Soňou Uríkovou

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
11.04.2024

Popis projektu


DVE SLOVÁ | 11.4. 18:00 


Opäť vás pozývame na ochutnávku literárnych diel a diskusie s začínajúcimi aj už ostrieľaným autormi v rámci nášho projektu autorských čítaní - Dve slová. 


Vo štvrtok, 11.4. o 18:00 sa vidíme v malej sále Koridoru. 


Večer nám otvorí dvojica začínajúcich prozaičiek. Prečítame si viac ako dve slová z ich poviedok a taktiež zistíme, čo motivuje mladých ľudí k písaniu. 


V druhej časti programu predstavíme ďalšiu považsko-bystričanku úspešnú v oblasti literatúry. Bude to Soňa Uriková, rodená plevničanka, ktorá študovala dramaturgiu na VŠMU v Bratislave. Prvú ocenenú poviedku napísala už v desiatich rokoch a momentálne má na konte 3 knižné tituly. A aj ocenenie Anasoft Litera.


Soňa nám prečíta jednu z jej poviedok a potom sa porozprávame o písaní, súťažiach, živote…


Vo štvrtok budeme veľa čítať, rozprávať sa a potom znovu čítať. Zistíme, ako píše “mladá generácia” a čo je zaujímavé na porotcovskom kresle v literárnych súťažiach.


Píšeš? Tak nám napíš mail a pošli svoje dielo sem: porcia.umenia@gmail.com, Do predmetu napíš “DVE SLOVÁ” a my sa ti ozveme.


Vstup: 2€

 

Tešíme sa na vás na našom druhom stretnutí: 11.4.2024 o 18:00 v KC Cooltajner - Koridor.

Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
44 350,00 €

Výška podpory:
35 000,00 €