Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica pre všetkých

Krátky opis
Beseda a workshop so spisovateľkou Beátou Thiam. Podujatie z cyklu Deti hurá do čítania je súčasťou projektu Knižnica pre všetkých, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Deti hurá do čítania - so spisovateľkou Beátou Thiam

Miesto konania / kraj
Zvolen / Zvolen

Termín konania
18.04.2024

Popis projektu

Beseda a workshop so spisovateľkou Beátou Thiam sa uskutoční 18. 4. 2024 o 9.30 hod. v študovni krajskej knižnice. Podujatie z cyklu Deti hurá do čítania je súčasťou projektu Knižnica pre všetkých, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Beáta Thiam Mészárosová je vyštudovaná herečka a pedagogička. Ako autorka sa venuje najmä inkluzívnym témam, detskej prirodzenosti a etnickej rozmanitosti. V umeleckej sfére sa pohybuje už od raného detstva. Začínala recitačnými súťažami a divadelnými krúžkami, ktoré ju priviedli až k štúdiu muzikálového herectva na konzervatóriu v Bratislave. Už počas štúdia  sa venovala dabingu, filmovému herectvu a účinkovaniu v reklamných spotoch. K umeleckým schopnostiam pridala aj pedagogické, ukončením magisterského štúdia v odbore učiteľstvo hudobno-dramatického umenia na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V tomto období sa tiež venovala literárnej činnosti. Napísala aj zrealizovala množstvo divadelných hier a adaptácií.

V marci roku 2022 jej vyšla vo vydavateľstve Gruppo Albatros il Filo prvá kniha pre deti. Bola úspešne predstavená na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Turíne Salone del libro. V spolupráci s talianskym vydavateľstvom Voglino editrice pripravuje svoju ďalšiu knihu pre detského čitateľa. Je autorkou projektu a knižnej publikácie E(a)ko na to?, ktorá uzrela svetlo sveta na jar 2023.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

https://www.fpu.sk/sk/"> alt="Fond na podporu umenia" src="https://www.fpu.sk/sk/"> style="width: 350px; height: 188px;" title="Fond na podporu umenia - položka bude otvorená v novom okne">

Názov prímateľa
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Celkový rozpočet:
9 450,00 €

Výška podpory:
8 500,00 €