Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

DFF Detské krojované slávnosti vo Veľkých Levároch 2023

Krátky opis
Kultúrne podujatie pod názvom Detské krojované slávnosti má v obci Veľké Leváre dlhodobú tradíciu a teší sa veľkej obľube, čoho dôkazom je i vysoká návštevnosť tohto podujatia. Podujatie patrí k jedným z najvýznamnejších obecných podujatí. Na festivale si návštevníci vychutnávali tanečné a spevácke vystúpenia folklórnych súborov, tvorivé dielničky pre deti, hostorický kolotoč, možnosť návštevy habánskeho múzea a habánskej kaplnky, stánky s ľudovo-umeleckými predmetmi a občerstvením
Fotogaléria
Názov podujatia
DFF Detské krojované slávnosti vo Veľkých Levároch 2023

Miesto konania / kraj
Veľké Leváre / Malacky

Termín konania
27.05.2023 - 28.05.2023

Popis projektu

Garantom celého projektu bola zamestnankyňa obce Valéria Micháleková. V programe vystúpilo viacero detských folklórnych súborov, vrátane domáceho folklórneho súboru - DFS Leváranek, DFS Štvorlístok, DFS Borinka, DNS Ždáničánek, DNS Palavánek, DFS Marijánek a DFS Bzenčánek, DFS Písečánek, Ľudová hudba Matičiarik, fujarista Imi Oravec a do tanca hrala tanečná folklórna skupina SZIGETKOZ - Darnozseli z Maďarska.


Prínosom projektu je zachovanie ľudových tradícií a ich priblíženie aj mladším vekovým kategóriám. Detské folklórne súbory majú možnosť odprezentovať svoju činnosť, ukázať krásu svojich krojov, priblížiť dávno zabudnuté piesne a tance zo svojho regiónu a odprezentovať svoje nadanie a lásku k folklóru. Pre účinkujúce deti je tu možnosť zmysluplného využitia voľného času, tým že sa venujú umeleckotvorivej činnosti. Návštevníci festivalu majú možnosť obdivovať vystúpenia jednotivých súborov, aj zo zahraničia, Tí starší si aj zaspomínať. K prínosom projektu patrí aj propagácia obce za účelom zvýšenia návštevnosti. 


Každoročne sa festivalu zúčastňuje cca 500 návšteníkov. 

Názov prímateľa
Obec Veľké Leváre

Celkový rozpočet:
1 750,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €