Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2024

Krátky opis
Kultúrno-vzdelávacie centrum pripravilo na piatok 12. apríla 2024 vzdelávací workshop pre učiteľov a učiteľky s lektorkou Národného divadla v Prahe Zuzanou Kráľovou, ktorý je bezplatný. Nevyhnutnosťou je však registrácia vopred prostredníctvom formulára nižšie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Workshop pre učiteľov: Vzdelávanie divadlom/ Divadlo vo vzdelávaní

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
12.04.2024

Popis projektu

Kultúrno-vzdelávacie centrum pripravilo na piatok 12. apríla 2024 vzdelávací workshop pre učiteľov a učiteľky s lektorkou Národného divadla v Prahe Zuzanou Kráľovou, ktorý je bezplatný. Nevyhnutnosťou je však registrácia vopred prostredníctvom formulára nižšie.

Obsahom workshopu Vzdelávanie divadlom/ Divadlo vo vzdelávaní bude skúšanie divadelných postupov pri vyučovaní, práca so slovom a telom v priestore, hra na literárne postavy. Zároveň sa účastníci a účastníčky workshopu dozvedia o rôznych typoch kreatívneho učenia sa, kde do vzťahu učiteľ – žiak aktívne vstupuje divadelná inštitúcia. Ako sa môžeme navzájom dopĺňať, a zároveň tak obohacovať mladých ľudí?

Tento workshop sa uskutoční vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom KVC Cooltajner.

  • Dátum: 12. apríla 2024
  • Čas: začiatok o 13.30
  • Trvanie: cca 3 hodiny
  • Kapacita: 20 účastníkov/účastníčok
  • Vstupné: workshop je bezplatný, hradí ho Fond na podporu umenia
  • Miesto: Malá sála kultúrno-vzdelávacieho centra Cooltajner, Odborov 245, 017 01 Považská Bystrica (vedľa Domu kultúry)
  • Pre koho je workshop určený: Primárne pre učiteľov a učiteľky dramatickej výchovy, slovenčiny a literatúry, občianskej náuky (prihlásiť sa však môžu aj pedagógovia ostatných predmetov)
  • Termín pre prihlásenie: Do vyčerpania kapacity alebo najneskôr do utorka 9. apríla do 23.59.

O lektorke

Zuzana Kráľová pôsobí od roku 2018 ako divadelná lektorka v Národnom divadle v Prahe, kde sa venuje vzdelávaniu a komunikácii s publikom. Venuje sa rôznym metodikám neformálného vzdelávania divadlom. Vyštudovala hudobno-dramatický odbor na Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Po skončení štúdia pracovala ako pedagogička na súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch. Režíruje amatérske divadelné súbory, venuje sa autorsky hudbe a spevu. Významnou produkciou (autorsky a režijne) v oblasti neformálneho vzdelávania bol medzinárodný projekt študentov a študentiek stredných škôl z Prahy a z Topoľčian Rozvod – Vec verejná. Konal sa v rámci aktivít ND+, s podporou českého centra Erasmus plus v r. 2022-2023.
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
44 350,00 €

Výška podpory:
35 000,00 €