Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Stretneme sa v knižnici

Krátky opis
Tréning pamäti pre seniorov – nový pokračovací kurz s novými lekciami; bude prebiehať v mesiacoch apríl – máj 2024; 5 stretnutí v rozsahu 60 minút. Prvé stretnutie je naplánované na 10. apríla 2024 o 13,00 hod.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tréning pamäti pre seniorov

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
10.04.2024 - 22.05.2024

Popis projektu

Fenomén trénovania pamäti sa stáva súčasťou života moderného seniora. Preto Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši pripravila aj tento rok (na apríl – máj 2024) Tréning pamäti pre seniorov – nový pokračovací kurz pre absolventov základného kurzu, ale nielen pre nich. Bude pozostávať z piatich nových lekcií zameraných hlavne na utvrdenie si rôznych mnemotechnických pomôcok, ako metóda loci či vizualizácia. Tréning bude doplnený o psychomotorické hry či formy pohybovej aktivizácie, ktoré zábavnou formou stimulujú tvorivú časť mozgu. Pomocou kurzu je možné zlepšiť pamäťové schopnosti, koncentráciu, rýchlosť vybavenia informácií, tvorivosť, myslenie, zapamätanie čísel, slov či mien.

Lektorkou bude propagátorka zdravého životného štýlu Markéta Kořínková, zakladateľka Občianskeho združenia AB-C v Liptovskom Mikuláši, s ktorou dlhodobo spolupracujeme na psychomotorických tréningoch pamäti.

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 080,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €