Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Open Studios Night w/ Patrícia Chamrazová & Kay Yoon

Krátky opis
4.4.2024 / 18.00 Šopa Gallery
Fotogaléria
Názov podujatia
Open Studios Night w/ Patrícia Chamrazová & Kay Yoon

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
04.04.2024

Popis projektu

Open Studios Night w/ Patrícia Chamrazová & Kay Yoon

4.4.2024 / 18.00

Šopa Gallery


Pozývame vás na prvé tohtoročné Open Studios Night tak ako ho ešte nepoznáte!

V rámci formátu Meet & Greet privítame kórejskú umelkyňu, Kay Yoon, ktorá vo svojej umeleckej praxi skúma súvislosti medzi ľudským telom, rituálmi a ich biologickými procesmi vo vzťahu k priestorovým súvislostiam.

Zároveň sa rozlúčime s mediálnou umelkyňou Patríciou Chamrazovou, ktorá nám v rámci ateliérovej prezentácie predstaví výsledok svojho dvojmesačného výskumu v podobe audiovizuálnej “work in progress” inštalácie.


Patrícia Chamrazová sa vo svojom projekte s názvom Radical Connections - Beyond a Symbiotic Sensation in Phygital Times zaoberá aktuálnymi otázkami v oblasti biotechnológií, ľudského a neľudského poznania, nadľudských vzťahov alebo symbiózy v rámci fygitálnych prostredí a metaverza. Sústreďuje sa na prelínanie človeka a stroja, fyzického a virtuálneho, biologického a umelého. Výskumná metóda s ktorou Chamrazová k práci pristupuje, je založená na vedecko-fantastickom postupe a scenároch typu „čo ak/čo sa stane”. Tie využíva aj na obhajobu nového symbiotického celku organizmu a prostredia. Myslíte si, že existuje možnosť vzájomného fungovania medzi mikroskopickým a robotickým svetom?

Príďte sa o tom presvedčiť do Šopa Gallery, kde sa okrem slušnej dávky umenia môžete tešiť aj na kórejské špeciality, ktoré pre nás Kay s láskou pripraví.

Tešíme sa na vás!



Kay Yoon je kórejská umelkyňa, ktorá žije a pracuje medzi Mníchovom a Soulom. V roku 2003 ukončila štúdium na Katedre sochárstva Akadémie výtvarných umení v Mníchove u profesorky Alexandry Bircken a získala ocenenie Graduate Award. Predtým navštevovala kurzy mediálneho umenia na Akadémii výtvarných umení v Lipsku a sochárstva na Akadémii výtvarných umení v Norimbergu. Bola súčasťou mnohých medzinárodných výstav, napríklad v CICA Museum, Kimpo (2017), PrimaKunst, Kiel (2018), The Art Foundation, Atény (2019), AO Kunsthalle, Lipsko (2020), Kunstpavillon, Mníchov (2021), Trauma Bar und Kino, Berlín (2022), Lothringerh13 a samostatne vystavovala v 4D Projektraum BBk, Lipsko (2021), Sic! Elephanthouse, Luzern (2021) a SOMA 300, Berlín (2022).



Patrícia Chamrazová pochádza zo Slovenska a momentálne pôsobí v Rakúsku. Bakalárske a magisterské štúdium absolvovala v odbore Intermédiá na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. V súčasnosti pokračuje v štúdiu v odbore Transmediálne umenie na Univerzite aplikovaného umenia vo Viedni. Pracovala ako mediátorka pre Kunsthalle Bratislava (2017 – 2018), v produkcii pre festival digitálneho umenia Sensorium (2018 – 2019) a pre festival Biela Noc (2019 – 2022). Aktívne sa zúčastňuje na rôznych medzinárodných výstavách, projektoch a rezidenciách.



Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavným partnerom tohto projektu.

Rezidenčný pobyt Kay Yoon je organizovaný v spolupráci s Schafhof https://www.schafhof-kunstforum.de/Home/?La=2" style="color: rgb(0, 0, 128);">European Art Forum Upper Bavaria.

https://www.schafhof-kunstforum.de/Home/?La=2" face="Calibri, sans-serif">fb event

Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
57 300,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €