Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ICEBREAKING (monumental opus)

Krátky opis
Medzinárodná hudobno-pohybová pouličná show bez slov
Fotogaléria
Názov podujatia
CIRCUS CARAVANA

Miesto konania
Poľsko

Termín konania
28.04.2024

Popis projektu

Doma je vojna, cirkus sa rozpadol, artisti sú rozprášení v cudzine. Aké sú osudy členov cirkusovej rodiny, ktorá si hľadá nové miesto pre život a svoju manéž v Európe? Akých obyvateľov stretávajú v krajinách V4? Podarí sa im nanovo zapustiť svoje korene?

Hudobno-vizuálno-pohybová performancia tvorivého tímu štyroch divadiel (AND Banská Štiavnica, Teatr KTO Krakov, Firebirds company Budapešť, Krvik Totr Praha) prináša jedinečné sociálno-inkluzívne divadlo o zbližovaní obyvateľov V4 s odídencami z Ukrajiny. Problém utečenectva a (ne)prijatia odídencov visí vo vzduchu. Vypúšťané predsudky ho nadúvajú, kontaminujú vzduch, ťažia a vytvárajú medziľudské vzdialenosti. Inscenácia formou cirkusu a grotesky ventiluje nafúknuté bariéry, pumpuje ľudskosť, resuscituje sny a nádeje o tolerantnej budúcnosti. Alebo je to iba utopická bublina?

Po predstavení sa uskutoční aj projekcia krátkeho dokumentárneho filmu ŠÉF CIRKUSU o skutočnom osude cirkusantov a principála z Dnipra v produkcii ukrajinského partnera WE: MEDIA Theater z Ľviva. 

Názov prímateľa
Jana Mikitková

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
4 844,00 €