Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SPOLOČNÝ PRIESTOR

Krátky opis
1. Kreatívny kurz pre rodiča a dieťa - zimný a letný 2. Kreatívny kurz pre deti - celoročne (okrem letných mesiacov) - vždy v utorok - 4x za mesiac
Fotogaléria
Názov podujatia
SPOLOČNÝ PRIESTOR

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.01.2023 - 31.12.2023

Popis projektu

SPOLOČNÝ PRIESTOR je otvorený ateliér pre tých, ktorí sa neboja stretnúť s umením. Kultivuje diváka z ulice, z okolia, tých ktorí každodenne chodia okolo našej galérie vo výklade a ateliéru ArtStudia na Klemensovej ulici v centre Bratislavy. Miestnu komunitu rodičov a detí, publikum v jeho najrozmanitejšie podobe. V tomto prípade je cieľovou skupinou každý okoloidúci. Výstava vo VÝKLADE ponúka náhľad do tvorby umelca, ako jasný a stručný výjav z jeho ateliéru, pohľad do kreatívneho procesu. Inšpiratívny nečakaný "zásah umením" nastáva vo viacerých úrovniach a on- divák z ulice, sa môže aj aktívne zúčastniť- na kurzoch, kde si vie výtvarné techniky a materiály skúsiť osobne, v ateliéri mu lektor ponúkne priestor pre experiment, miesto zážitkov, kdesi môže dieťa a aj dospelý vyskúšať svoju kreativitu, vkus a zručnosť. Pokúsime sa tak zatraktívniť umenie prioritne deťom a mladým ľuďom, odhalíme jeho hodnotu a naštartujeme v každom jednotlivcovi jeho vlastný kreatívny potenciál. Atraktívny je kreatívny kurz pre rodiča s dieťaťom resp. pre dieťa s rodičom. Vytvorili sme platformu kreatívneho vzdelávania, keď sa môže spoločne dieťa a rodič (matka alebo otec) venovať spolutvoreniu, kde nezáleží na talente a zručnosti ani jedného. Pod vedením profesionálneho umelca sa aj z laikov stanú kreatívne bytosti, objavia nepoznané možnosti a svoju fantáziu. V neposlednom rade sa zdokonalia v rôznych zručnostiach, posilnia technické myslenie, naučia sa používať rôzne materiály a výtvarné pomôcky a hlavne improvizovať. Lektor/umelec bude inšpiráciou ako sa môže a dá tvoriť.

Názov prímateľa
DanielaKytková OZ "vPRIESTORe"

Celkový rozpočet:
3 600,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €