Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

For maat Gallery

Krátky opis
MAREK ŠTULLER - The democratic Hydra Vernisáž 14.4. 18:00 Výstava 14.4. – 14.5.2023 Kurátor: Filip Bielek
Fotogaléria
Názov podujatia
Výstava: Marek Štuller – THE DEMOCRATIC HYDRA

Miesto konania / kraj
Trenčín / Trenčín

Termín konania
14.04.2023 - 14.05.2023

Popis projektu

MAREK ŠTULLER - The democratic Hydra
Vernisáž 14.4. 18:00
Výstava 14.4. – 14.5.2023
Kurátor: Filip Bielek


Marek Štuller pochádza z Bratislavy, študoval na bratislavskej VŠVU, ukončil Absolvoval odbor Socha, objekt, inštalácia na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, v ateliéri Socha v 3D virtuálnom priestore a architektúre u prof. Patrika Kovačovského. Počas štúdia bol na jednosemestrálnych stážach v Španielsku na škole EASD València a v Ateliéri priestorových komunikácií + u prof. Mgr. art. Antona Čierneho.
Je zakladateľom a galeristom verejnej platformy Monolith.
Vo svojich dielach sa snaží vychádzať z aktuálnych problémov, systematicky rozpracováva tému ekológie a vyjadruje sa k súčasným spoločnesko-politickým problémom. Primárne pracuje s recyklovanými materiálmi, drevom, polystyrénom a ready-madeom.
Projektom The democratic Hydra Marek Štuller obsahovo nadväzuje na jeho staršie dielo Chimera (2020), v ktorom sa zaoberal prácou budúcnosti – aktuálnou témou ktorá už dnes robí vrásky na čele podstatnej časti spoločnosti. Jadrom projektu The democratic Hydra je premenlivosť a tekavosť systémov ekonomických alebo sociálnych, s dôrazom na naše možnosti tvoriť rovnostárskejšie, demokratickejšie a udržateľnejšie spoločnosti s ohľadom na environmentálne problémy súčasného sveta.
Činnosť galérie FOR MAAT z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Názov prímateľa
Formaat

Celkový rozpočet:
11 000,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €