Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nová stála expozícia pre Kaštieľ Radoľa Cesta dejinami - malá súťaž

Krátky opis
Kysucké múzeum zrealizovalo malú súťaž návrhov, ktorej zámerom bolo vytvorenie architektonického návrhu a vizualizácie novej modernej stálej expozície pre Kaštieľ Radoľa s názvom Cesta dejinami. Tento cieľ sa podarilo naplniť úspešným zrealizovaním verejnej neanonymnej architektonicko-výtvarnej dvojetapovej súťaže, ktorej víťazom sa stalo architektonické Studio Brut. Autormi novej podoby vybraných expozičných priestorov sa stali Ing. arch. Juraj Izrael a Ing. arch. Simona Fischerová.
Fotogaléria
Názov podujatia
malá súťaž návrhov

Miesto konania / kraj
Radoľa / Kysucké Nové Mesto

Termín konania
01.02.2023 - 31.03.2024

Popis projektu

Kysucké múzeum ukončilo verejnú projektovú dvojetapovú architektonicko-výtvarnú súťaž na návrh novej stálej expozície "Cesta dejinami" pre Kaštieľ Radoľa. Zmyslom architektonického návrhu bolo efektívne využiť potenciál nedostatočne využívaných priestorov kaštieľa a esteticky zjednotiť a sceliť navrhované priestory. Z 1. etapy súťaže vzišli traja uchádzači (Ing. arch. Juraj Izrael, KiloHonč, s.r.o., Jakub Tóth), ktorí boli odhlasovaní porotcami súťaže dňa 15.12.2023 a najlepšie splnili kritéria na riešenie zadania v 2. etape súťaže. Zvíťazil súťažný návrh autora Ing. arch. Juraja Izraela a Ing. arch. Simony Fischerovej zo Studia Brut. Súťaž z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Kysucké múzeum

Celkový rozpočet:
6 600,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €