Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Ivana Skoumalová - Krajiny vzdialené, krajiny vnútorné - dekonštrukcia potreby hľadania vytúženého sveta

Krátky opis
8. 3. 2024 / 18.00 hod. Šopa Gallery, Hlavná 40, Košice
Fotogaléria
Názov podujatia
Ivana Skoumalová - Krajiny vzdialené, krajiny vnútorné - dekonštrukcia potreby hľadania vytúženého sveta

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
08.03.2024

Popis projektu

Túžba objavovať neznáme miesta a krajiny je súčasťou ľudského prežívania pravdepodobne oddávna. Táto túžba môže byť hnacou silou vyrážať do sveta za novosťou a podnetmi, môže mať nádych nostalgie za vysneným miestom, kde by nám bolo konečne dobre, alebo môže byť spojená s vracaním sa k miestam, ktoré reprezentovali niečo cenné, čo sme stratili. Toto hľadanie však môže byť aj ničivé a devastujúce, drásajúce vyčerpateľné zdroje našej zeme i naše vlastné zdroje sily prežiť v meniacom sa svete. Odkiaľ pramení potreba hľadať vytúžený svet? Čo nám táto potreba hovorí o nás samých? Kam až sme schopné a schopní zájsť, aby sme ho našli? 


PhDr. Ivana Skoumalová, PhD. - psychologička, vyskumníčka a mestská aktivistka. Psychológiu vyštudovala na Prešovskej univerzite v Prešove, neskôr sa špecializovala v postmodernom, konštruktivistickom prístupe v psychoterapii. Doktorát získala na Univerzite v Groningene v Holandsku a na UPJŠ v Košiciach, kde aktuálne pôsobí ako výskumníčka. Angažuje sa v občianskych iniciatívach Čas spomaliť, Znepokojené matky a v susedskej komunite Poď na dvor. S témou prednášky sa stretávala ako cestovateľka a amatérska fotografka odľahlých krajín a území, ale aj vo svojej psychoterapeutickej praxi.


Prednáška je záverečným sprievodným podujatím k výstave Tatiany Takáčovej - It might sound a little odd.


Tešíme sa na Vašu návštevu.


Program tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.


Názov prímateľa
BIIIF

Celkový rozpočet:
67 750,00 €

Výška podpory:
54 650,00 €