Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Koncertná prezentácia a propagácia slovenského gitarového interpretačného umenia a súčasnej tvorby v Brazílii

Krátky opis
Prioritou a zámerom projektu je koncertná propagácia slovenského interpretačného a kompozičného umenia v Brazílii. Snahou delegáta je zaradiť do svojich koncertných programov diela slovenských a stredoeurópskych autorov, vrátane dedikácií súčasných protagonistov slovenskej hudby. Hlavným cieľom projektu bude formou sólových recitálov zvýšenie povedomia o slovenskom interpretačnom umení a gitarovej tvorbe v celosvetovom meradle. Sprievodnou aktivitou bude vedenie majstrovských kurzov a works
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncertná prezentácia a propagácia slovenského gitarového interpretačného umenia a súčasnej tvorby v Brazílii

Miesto konania
Brazília

Termín konania
26.01.2024 - 04.03.2024

Popis projektu

Sólový recitál a komorný koncert v brazílskom štáte Pernambuco na renomovanom medzinárodnom festivale 30° Janeiro de Grandes Espetáculos v koncertnej sále s kapacitou vyše 700 osôb zabezpečenej hosťujúcou organizáciou Associação dos Produtores de Artes Cênicas de Pernambuco (APACEPE). Gitarové koncerty (sólové gitarové recitály) – moderované koncerty s edukačným charakterom (workshop-performance), workshopy a majstrovské kurzy v štáte Pernambuco a v iných štátoch Brazílie v priestoroch Conservatório Pernambucano de Música (CPM) a Centro de Educação Musical de Olinda (CEMO) sprístupnené širokej verejnosti a turistom, ale najmä odborníkom z oblasti gitarového umenia, pedagógom, študentom a žurnalistom. Kolektívne a individuálne majstrovské kurzy a prednášky o súčasnej slovenskej gitarovej tvorbe vedené v niekoľko dňových intervaloch pre rôzne, meniace sa, skupiny poslucháčov a pedagógov miestnych konzervatórií a zahraničných účastníkov podujatia. Projekt bude mať taktiež benefičný charakter v podobe prednášok a workshop-performance (moderovaných koncertov) pre hudobné školy s mládežou zo sociálne znevýhodneného prostredia v mestách Olinda a Recife. Hlavnou ideou projektu je viacnásobné koncertné predvedenie diel súčasných slovenských autorov a autorov strednej Európy na profesionálnych platformách vážnej hudby v brazílskom štáte Pernambuco. Jeho realizáciou sa bude zdieľať panoráma kultúrnych aspektov viazaných na Slovensko v medzinárodnom meradle. Ideové východiská majú za úlohu osloviť taktiež širšie publikum, verejnosť a zahraničných turistov, nakoľko bude podujatie výrazne propagované internetom (webové stránky, sociálne siete, YouTube), televíziou a miestnymi médiami. Návštevou niekoľkých rôznych inštitúcií špecializovaných na vážnu hudbu bude možnosť verbálne a interpretačne reprezentovať slovenskú kultúru a gitarové umenie v medzinárodnom kontexte. V neposlednom rade vznikne spolupráca v komornej hudbe s hosťami festivalu a s poprednými brazílskymi hudobníkmi. Jedným z najväčších prínosov projektu môže byť prehĺbenie medzinárodných kontaktov a prosperujúca spolupráca Slovenska a Brazílie v oblasti interpretačného a skladateľského umenia. 

Názov prímateľa
Adam Marec

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €