Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

VKJB 2024

Krátky opis
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach spúšťa 8. ročník cyklu besied 1+1. Prvé z podujatí sa bude konať počas Týždňa slovenských knižníc 7. marca 2024 o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej ul. 5.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1 = Michala Ries a Kristína Ježovičová

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
07.03.2024

Popis projektu

Našimi hostkami budú obľúbené slovenské spisovateľky Michala Ries, autorka siedmych románov, okrem iného aj knihy Iveta, ktorá vznikla na námet rovnomenného televízneho seriálu, a Kristína Ježovičová, autorka viacerých čitateľsky úspešných knižných titulov pre dospelých i mládež.  Ich literárna tvorba je žánrovo pestrá, vážna i zábavná a nevyhýba sa ani aktuálnym neľahkým, ale dôležitým témam ako psychické zdravie, komplikované rodinné vzťahy či homosexualita a iné.

Hudobne nás bude večerom sprevádzať skupina Soren.

Michala Ries (1989) vyštudovala sociálnu prácu na UKF v Nitre a pracovala v rámci odboru, v personalistike i v ekonomike. Je autorkou viacerých úspešných knižných titulov:  Na úteku (2020), Na love (2021), Zadrž dych (2021), Celý život (2022), 24 dní do Vianoc (2022), Volanie krvi (2023) a Iveta (2023). 28. februára výjde jej najnovší román s názvom Otvorené nebo.

Kristína Ježovičová (1984) vyštudovala germanistiku na pedagogickej fakulte Univerzity Komenského. Debutovala v roku 2014 historickou romancou Uväznená v čase. Vyšli jej silné tínedžerské romány Nevyslovené (2018), Vydrž to so mnou ( 2021), Nelám mi srdce (2022), ocenený druhým miestom v Panta Rhei Awards 2022, a Nelám mi krídla (2023). Doposiaľ vydala 11 kníh a niekoľko titulov vytvorila v spolupráci s inými slovenskými spisovateľkami.

Podujatie 1+1 v rámci projektu VKJB 2024 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
12 860,00 €

Výška podpory:
11 500,00 €