Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

UM ČO JE - Kultúra, umenie, história, veda a technika

Krátky opis
Um čo je
Fotogaléria
Názov podujatia
Um čo je

Miesto konania / kraj
Gelnica / Gelnica

Termín konania
01.02.2024 - 31.12.2024

Popis projektu

Podujatie UM ČO JE  -  Kultúra, umenie, história, veda a technika

(Realizácia :    r. 2024  - rozpis v mesiacoch ) 

UMENIE PRE ŠKOLY - UM ČO JE?

V tomto roku pripravilo mesto Gelnica v spolupráci s Osveta SNV vzdelávacie aktivity pre školy z celého okresu, ktoré boli podporené z Fond na podporu umenia v rámci mimoriadnej výzvy, ktorá nahradila tzv. Kultúrne poukazy.

Naším cieľom je ponúknuť školám ucelený vzdelávací program, ktorý deťom interaktívnou formou workshopov a exkurzií priblíži dejiny umenia a uvedie ich do kontextu so súčasným svetom.
Projekt prináša žiakom systematické vzdelávanie smerom k umeniu a kultúre pod vedením umelcov, reštaurátorov, dizajnérov, či architektov. Rozdelený je na 8 tematických celkov, ktoré žiakom približujú dejiny umenia, dizajn a architektúru. Každý vzdelávací blok obsahuje interaktívnu prednášku, tematické hry, či terénnu exkurziu.
Vzdelávacie aktivity budú prebiehať v priestoroch Baníckeho múzea a v historickom centre mesta Gelnica. Každý mesiac je zameraný na iný tematický celok a ten môžu absolvovať 4 skupiny (20-30 žiakov).
Témy a harmonogram:
FEBRUÁR - Románske umenie a gotika
MAREC - Renesancia
APRÍL - Baroko
MÁJ - IZMY –Impresionizmus, Surrealizmus, kubizmus, pointilizmus a pod.
JÚN - Umenie 2. polovice 20. storočia
SEPTEMBER - Súčasné umenie
OKTÓBER - Dizajn a úžitkové umenie
NOVEMBER - Architektúra – vývoj architektúry a jej súčasné podoby a smery.
******
Viac informácií a prihlasovanie:
mlynarikova@skcak.sk alebo kultura@gelnica.sk
https://www.facebook.com/mestogelnica?__cft__[0]=AZXmXyEHm2boqZkfm8kECgXFWRvleATxJindTKjl1qlQbx0D2NVG_na6GzXtFxdRl3pCNnKt9eTQSwca6GV9gcbvHQEuLiw6QLOabMmZDajyHI84t5PdAmPjxGV2TSseT7uPRlgxvq6xIkwuhdgo13NyDEOnMX5dvnyLknS2bqmX77x_a7I6gIivJF4QavPZyHrcW7xMHGFJggX05zRV_4TH&__tn__=-]K-y-R" role="link" tabindex="0" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; outline: none; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; border-style: none; padding: 0px; border-width: 0px; display: inline; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; font-family: inherit;">Gelnica - oficiálna stránka mesta
******
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Názov prímateľa
Mesto Gelnica

Celkový rozpočet:
4 025,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €