Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

MEMOROOM

Krátky opis
MEMOROOM je surealistická tragikomédia fyzického divadla TRIO OLGA, ktorá sa pohráva s témami straty pamäti, identity, vlastných myšlienok, lásky a reality.
Fotogaléria
Názov podujatia
MEMOROOM fyzického divadla TRIO OLGA v SND

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
16.02.2024 - 17.02.2024

Popis projektu

MEMOROOM je surealistická tragikomédia fyzického divadla TRIO OLGA, ktorá sa pohráva s témami straty pamäti, identity, vlastných myšlienok, lásky a reality.
 
Čo by sa stalo ak by sme niektoré spomienky odrazu spustili naraz? Čo ak by sa vynorili v jednej izbe, rozložené na spleť nesúvisiacich situácií a bolestivo nezrozumiteľných fragmentov? Boli by sme schopní znovu poskladať príbeh nášho života?
 
Projekt Memoroom je štylizovaným divadelným pokusom o zachytenie procesov pamäti, ktoré vnímame nie len ako pasívne zrkadlenie a ukladanie obrazov minulosti, ale najmä ako aktívny faktor vnímania, posudzovania a formovania našej prítomne prežívanej reality.
 
Ale… možno sa len snažíme rozumieť nášmu životu, klásť si otázky týkajúce našich vzťahov, myšlienok a dokonca aj štruktúry našej reality.
 Memoroom je pohybová inscenácia o pamäti, ktorej základným vyjadrovacím prostriedkom je fyzická akcia. Slovo len dopĺňa fragmenty, ktoré sa skladaju a postupne dotvárajú celok. Je na divákovi aký finálny obraz si vytvorí. Pomocou pohybovému kódu scén, opakovaných princípov sa realistický obraz môže stať surrealistickým a mení sa na zlomky rozbitých spomienok. Prostredníctvom takto prezentovaného konania protagonistky sa dostávame do hlbších vrstiev jej mysle, čo nás prirodzene núti klásť si otázky, čo to znamená? No najmä – prečo sa to deje?
 
Koncept, scenár a réžia: Monika Haasová
Tvorivá skupina & účinkujúci: Peter Cseri, Monika Haasová, Daniel Raček, Andrej Šoltés
Ďaľší účinkujúci: Katarína Macková, Heidi Šinková
Dramaturgická spolupráca: Peter Pavlac
Poradca réžie: Gerindo K.Kartadinata
Scénografia: Matej Gavula
Kostýmy: Iveta Haasová
Hudobná spolupráca. Ján Kružliak ml.
Dizajn svetiel: Martin Hodoň
Produkcia: Sára Šmelková

 
Fyzické divadlo TRIO OLGA
, ktorého zakladateľka je Monika Haasová spolu s kmeňovým členom tanečníkom Petrom Cseri, ktorí 15 rokov pôsobili a rozvíjali svoju tvorbu v Holandsku.
experimentuje s formou, aj tematickým obsahom činoherného divadla, vytvára autorské diela, v ktorých prepája rôzne divadelné disciplíny: činoherné, tanečno-pohybové divadlo a holandské mime theatre. Prostredníctvom univerzálneho pohybového jazyka tento typ divadla prekonáva jazykovú bariéru a prináša nové prvky a formy do sféry fyzického divadla na Slovensku.

Názov prímateľa
HAASART

Celkový rozpočet:
13 200,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €