Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Edícia POIESIS (BrückM, PodrackáD)

Krátky opis
Edícia POIESIS vydavateľstva Fraktál, o. z., sa rozrástla o výber z poézie popredného slovenského básnika.
Fotogaléria
Názov podujatia
Miroslav Brück: Neohlásené návštevy

Miesto konania / kraj
Závod / Malacky

Termín konania
01.07.2023 - 30.04.2024

Popis projektu

Básnický výber Miroslava Brücka (*1964) Neohlásené návštevy obsahuje prierez autorovou básnickou tvorbou od jeho debutu (1989) až po súčasnosť. Obsahuje výber zo siedmich básnických zbierok, pričom v súlade s koncepciou edície základný výber urobil sám autor – konsenzuálne a po dohode s autorkou doslovu i vydavateľkou publikácie. Výber čitateľom umožňuje lepšie vnímať postupné premeny autorovej poetiky v priebehu tridsiatich rokov, hoci jej základný rys - modus nostalgika - sa nemení. No ako zároveň uvádza autorka doslovu: "Poézia Miroslava Brücka je síce poznačená sladkobôľnym splínom vo všetkých obdobiach jeho tvorby, vzťah medzi znepokojivými a harmonizujúcimi tendenciami aj ostrosť pocitov sa však menia.“ Bez tohto básnického rukopisu by bola celá slovenská poézia prelomu 20. a 21. storočia výrazne ochudobnená.


Doslov: Ivana Hostová


Knihu dopĺňa krátke "Kalendárium" Miroslava Brücka.


Koncept a redakcia edície: Stanislava Chrobáková Repar

https://podpora.fpu.sk/propagation/store" accept-charset="UTF-8" class="form-horizontal" enctype="multipart/form-data">




Názov prímateľa
Fraktál, o.z.

Celkový rozpočet:
8 950,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €