Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Galéria Výklad 2024

Krátky opis
Miloš Paulovič (1985, SK) absolvoval odbor štukatérstvo na SŠUP v Kremnici a v súčasnosti pracuje ako skladník. Do Galérie Výklad sme sa ho rozhodli zaradiť ako neprofesionálneho umelca, po vzhliadnutí jeho kresieb ocenených na celoštátnej postupovej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby VÝTVARNÉ SPEKTRUM. Vo svojej tvorbe sa venuje najmä kresbe. Precíznym hyperrealizmom v sérií FRAGILE artikuluje pocit krehkosti a kriticky poukazuje na tému konzumu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Miloš Paulovič - FRAGILE

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
02.02.2024 - 03.03.2024

Popis projektu

Autor: Miloš Paulovič

Názov výstavy: FRAGILE

Miesto konania: Galéria Výklad, Hlavná 8, Trnava

Kurátorka: Barbora Jurčová

Vernisáž: 02.02. (piatok) 2024 o 18:30

Trvanie výstavy: od 03.02. 2024 do 03.03. 2024

 

​​Miloš Paulovič (1985, SK) absolvoval odbor štukatérstvo na SŠUP v Kremnici a v súčasnosti pracuje ako skladník. Do Galérie Výklad sme sa ho rozhodli zaradiť ako neprofesionálneho umelca, po vzhliadnutí jeho kresieb ocenených na celoštátnej postupovej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby VÝTVARNÉ SPEKTRUM.

Miloš Paulovič sa aktuálne vo svojej tvorbe venuje najmä kresbe. Precíznym hyperrealizmom v sérií FRAGILE artikuluje pocit krehkosti. Motív figúry “uväznenej” v škatuli u neho predstavuje symbolické útočisko, ktoré môže byť ľahko narušené vonkajšími vplyvmi. Paulovič odkazuje aj na komplexnú problematiku konzumu a jeho vplyv na človeka v kontexte kapitalizmu. Používa symboliku škatúľ ako metaforu pre spoločnosť, v ktorej jednotlivci často vlastnia množstvo vecí, no sú závislí od neustáleho nakupovania a hromadenia materiálnych statkov, v honbe za ekonomickým úspechom.

Autor týmto spôsobom poukazuje na zraniteľnosť jednotlivca v rámci kapitalistického systému, kde konzum a ekonomický rast môžu prevažovať nad ľudskými potrebami a hodnotami. Diela Miloša Pauloviča tak poukazujú na túžbu po slobode a na potrebu hlbšieho zamýšľania sa nad tým, čo robí život skutočne zmysluplným. Majú snahu podnietiť diváka k zamysleniu sa nad svojím vlastným vzťahom k materiálnym veciam a nad dôsledkami pre spoločnosť a jednotlivca.

 

Projekt, ako aj chod galérie na rok 2024 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Bronco n.o.

Celkový rozpočet:
12 424,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €