Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ooo_2023

Krátky opis
EVA A ADAM – 12 prelúdií pre začiatok, je spoločné dielo mladého skladateľa Adama Baranca a hudobníka a pedagóga Fera Királya, ktorí spolu pripravili príručku – manuál pre dospelých začiatočníkov a začiatočníčky, ktorí*é sa neboja to s klavírom vyskúšať po svojom.
Fotogaléria
Názov podujatia
EVA A ADAM – 12 prelúdií pre začiatok

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
24.12.2023

Popis projektu

Klavír je predmet značnej veľkosti a zaobstarať si ho domov je vážne rozhodnutie, ktoré ovplyvní váš život a zmapuje susedské vzťahy. Je to miesto, kam si odkladáte levanduľové vrecká proti moliam. Je to l’objet sonore. Je to polička na knižky, pýcha domácnosti, najťažšia vec, akú vlastníte (možno aj najstaršia), stojan na noty, fotografie a kvety, kus nábytku, krásne spracovaný kus dreva a kovu. Je to čas, ktorý s ním strávite.

EVA A ADAM – 12 prelúdií pre začiatok, je spoločné dielo mladého skladateľa Adama Baranca a hudobníka a pedagóga Fera Királya, ktorí spolu pripravili príručku – manuál pre dospelých začiatočníkov a začiatočníčky, ktorí*é sa neboja to s klavírom vyskúšať po svojom.

Pred pár rokmi Adam, vtedy ešte tínedžer a Ferov študent, napísal niekoľko jednoduchých skladieb pre Evu Vozárovú, ktorá v tom čase vo veku 30+ začínala s hrou na klavíri. Ako úplná začiatočníčka bez predošlej skúsenosti s nástrojom, bez znalosti nôt, no s istým rozhľadom v hudbe, cítila, že učiť sa hrať na skladbách určených pre deti – teda pre bežných klavírnych začiatočníkov – nie je celkom ono. Adamove kompozície prišli vhod; pomohli s nedostatkom hudobnej literatúry pre dospelú študentku, ktorá okrem cvičení pre ruky chce a potrebuje cvičiť aj myseľ a uši, prehlbovať chápanie hudby a naberať nové skúsenosti. Fero Király tieto skladby zoradil, okomentoval a pripravil k nim metodické poznámky. Vznikol tak jednoduchý praktický sprievodca, ktorý pomôže tým na úplnom začiatku, ale aj hráčom a hráčkam, ktorí*é už prešli základmi a chcú sa ďalej zdokonaľovať.

Prelúdiá sú zoradené podľa náročnosti a viac než polovica z nich obsahuje podrobný návod, ktorý pomôže pri samoštúdiu. Okrem nôt a učebných pokynov obsahuje EVA A ADAM aj cvičenia a podrobný hudobný slovník.

EVA A ADAM – 12 prelúdií pre začiatok
Autori: Fero Király, Adam Baranec
Vydavateľ: ooo
Počet strán: 40
Formát: brožovaná väzba, PDF
Dátum vydania: 24. 12. 2023

Názov prímateľa
ooo

Celkový rozpočet:
18 790,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €