Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Halóóó? (III. ročník)

Krátky opis
Tretí ročník umelecko-vzdelávacieho projektu prináša vzdelávacie aktivity pre mladých vo veku od 16 do 30 rokov s cieľom umožniť im získať zručnosti zo storytellingu. Projekt ponúka online kurz storytellingu. Účastníci kurzu si vyskúšajú nadobudnuté zručnosti prostredníctvom samostatných vystúpení pre jednotlivých recipientov - seniorov. Projekt tak prepája dve generácie prostredníctvom umenia rozprávania príbehov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Halóóó?

Miesto konania / kraj
Budča / Zvolen

Termín konania
01.11.2023 - 31.12.2023

Popis projektu

Vážení priatelia,


v rámci tretieho ročníka umelecko-vzdelávacieho projektu Halóóó? pokračujeme v realizácii vzdelávacích divadelných medzigeneračných aktivít pre seniorov a mládež. 


Cieľom projektu je zapojiť mladých a seniorov do medzigeneračného dialógu s témou Tvorba a tvorivosť v minulosti a dnes. Počas online stretávania mladí účastníci nadobúdajú schopnosť vymýšľať a rozprávať zaujímavé príbehy na základe reálnych skúseností seniorov. 


Mladí účastníci kurzu si vyskúšajú nadobudnuté zručnosti prostredníctvom samostatných vystúpení pre jednotlivých recipientov - pre jednotlivých seniorov. Výstupné programy (jeden storyteller pre jedného recipienta) budú mať podobu videohovorov, kde každý absolvent kurzu nadviaže prostredníctvom príbehu kontakt so seniorom. 


V rámci projektu sa chceme zamerať na recipienta - seniora, a tak mu priblížiť živé online umenie a pomôcť mu osvojiť si aj základnú prácu s digitálnymi nástrojmi na prenos živého umenia. Projekt je vďaka online podobe určený pre účastníkov kurzu aj recipientov z celého Slovenska. Účasť seniorov je bezplatná.


Hľadáme seniorov-recipientov výstupných programov, pre ktorých mladí absolventi kurzu pripravia unikátny individuálny divadelný zážitok, ktorý prebehne online v časoch vyhovujúcich mladým aj seniorom.


Stretnutia so seniormi realizujeme cez Zoom, v prípade potreby aj cez Viber alebo WhatsApp či Messenger. Všetky aktivity je možné realizovať cez počítač alebo mobilný telefón. Sme pripravení poskytnúť pomoc účastníkom seniorom s pripojením a v priebehu stretnutí.


Termín online stretnutí so seniormi: december 2023. 

Prihlášky seniorov na výstupné programy: thaliateatro.art@gmail.com

Názov prímateľa
Thalia Teatro

Celkový rozpočet:
2 106,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €