Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Materské znamienko

Krátky opis
Našim cieľom je ponúknuť publiku novodobého Štepku s prvkami modernej réžie,dramaturgie a nadčasovými scénickými prvkami. Ako to už v Štepkových textoch býva, satiru, iróniu a výsmech našich negatívnych vlastností poľudšťuje láskavý humor a pochopenie. Smiešnosmutná skladačka zabíjačkových, svadobných, narodeninových – životných absurdných situácií. Štepka v tejto hre nezaprie jemu vlastnú poetiku – poetiku smutnosmiešneho mravokárcu!
Fotogaléria
Názov podujatia
premiéra

Miesto konania / kraj
Tisovec / Rimavská Sobota

Termín konania
26.12.2023

Popis projektu

Zámerom Občianskeho združenia TisArt je v spolupráci s DS Daxner  priniesť na ochotnícke javisko v Tisovci divadelné predstavenie od Stanislava Štepku v dramatizácii Jaroslava Lacka: Materské znamienko. Takmer po 30 rokoch, napriek svojmu veku nestratila nič na aktuálnosti. Autor jej dal podnázov "Smutná fraška o veselej príhode v starom dedinskom dome". Divadelné predstavenie je primárne určené lokálnemu publiku a kladie si za cieľ rozvíjať kultúru v regióne a tak isto ju zapájať do kultúrneho života. Podobne sa cieľovou skupinou stávajú aj študenti z miestnych stredných škôl pozývaní na predstavenia. Vytvorená inscenácia má ambíciu prezentovať sa na ochotníckych prehliadkach na Slovensku. Po COVID-pauze si chceme v tomto roku zároveň pripomenúť 30 rokov nepretržitého fungovania DS Daxner v novodobej histórii.

Názov prímateľa
Občianske združenie TisArt

Celkový rozpočet:
3 200,00 €

Výška podpory:
2 800,00 €