Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Lena Gallovičová - Cult of Luna

Krátky opis
Otvorenie výstavy: 13.12.2023 / 18.00 hod. Trvanie výstavy: 14.12.2023 - 26.1.2024 Kurátorka výstavy: Alexandra Tamásová
Fotogaléria
Názov podujatia
Lena Gallovičová - Cult of Luna

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
13.12.2023 - 26.01.2024

Popis projektu

Fotografka a vizuálna umelkyňa Lena Luga kreuje výstavu ako imerzívny zážitok pre všetky zmysly. Vo svojom intermediálnom prístupe kombinuje surrealistickú imagináciu s témou hľadania koreňov. Osobnú históriu spája s kolektívnou minulosťou a tradíciami, aby vytvorila aktualizovanú formu rituálneho zážitku.


Lena Gallovičová / Luga (*1985) je fotografka a umelkyňa. 

Študovala na FUTU v Košiciach, v Ateliéri súčasného obrazu (2008-2014). Vo svojej tvorbe sa sústredí na prieniky experimentálnej fotografie a voľného umenia. Námety, ktorým sa umelkyňa vo svojej tvorbe najradšej venuje, sú portrét, krajina, ľudská figúra, intimita a emócia. Spolu s Denisom Baštugom tvorili dva roky umelecké duo, z čoho vzišla platforma Nephro studio.


Výstavy tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Projekt ďalej podporilo Mesto Košice.


Názov prímateľa
BIIIF

Celkový rozpočet:
40 373,00 €

Výška podpory:
28 000,00 €