Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

História na zjedenie: Výber článkov z internetového magazínu www.bratislavskerozky.sk

Krátky opis
Cieľom projektu je vydanie publikácie "História na zjedenie", ktorá obsahuje výber najúspešnejších článkov internetového populárno - náučného magazínu www.bratislavskerozky.sk. Autormi článkov v plánovanej publikácii sú odborníci pôsobiaci v oblasti žurnalistiky, literatúry, umenia, či dejín. Súčasťou publikácie budú okrem textov aj vzácne dobové fotografie, staré pohľadnice a dokumenty, ktoré súvisia s témami jednotlivých článkov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Slávnostné uvedenie knihy "História na zjedenie: Výber článkov z internetového magazínu www.bratislavskerozky.sk"

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.07.2023 - 30.06.2024

Popis projektu
OZ Historia Aperta Vás srdečne pozýva na slávnostné uvedenie knižnej novinky: "História na zjedenie: Výber článkov z internetového magazínu http://www.bratislavskerozky.sk/?fbclid=IwAR35fUIMT0mo5HwBX-FizLxUSaVa4DlkmStUr8MXKWTQNr3kcJt1kgsk7i0" rel="nofollow noreferrer" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="cursor: pointer; outline: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; display: inline;">www.bratislavskerozky.sk".
Hostia na pódiu: Ján Vyhnánek za autorov knihy, Peter Janoviček za zostavovateľov a Jitka Rožňová, prekladateľka textov.
Moderuje: Zuzana Godárová.
Nová kniha z našej dielne je výberom spomedzi najlepších článkov, ktoré boli za vyše 12 rokov publikované na obľúbenom webovom magazíne s názvom „História na zjedenie“. Ten nájdete na internetovej stránke http://www.bratislavskerozky.sk/?fbclid=IwAR35fUIMT0mo5HwBX-FizLxUSaVa4DlkmStUr8MXKWTQNr3kcJt1kgsk7i0" rel="nofollow noreferrer" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="cursor: pointer; outline: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; display: inline;">www.bratislavskerozky.sk. Publikácia prináša pútavé a často takmer zabudnuté príbehy zo starej Bratislavy. Dočítate sa v nej o osobnostiach mesta, jeho kultových miestach, umení i dobovom živote Prešporku. Autorský tím zložený z historikov, odborníkov na hudobné dejiny, dopravu, či publicistov, vám prináša historky vypátrané v hlbinách archívov, knižníc, či zachytené z rodinných spomienok. Vďaka činnosti Občianskeho združenia Bratislavské rožky sa však vynárajú na svetlo sveta a teraz vstupujú aj na knižné stránky.
Slávnostné uvedenie knihy sa uskutoční dňa 28. novembra 2023 (utorok), o 18.00 hod., v legendárnom V-klube Národného osvetového centra, Nám. SNP č. 12, Bratislava.
Vstup voľný.
Tešíme sa na Vás!
Názov prímateľa
Občianske združenie Historia Aperta Polgári Társulás

Celkový rozpočet:
8 360,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €