Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

365 dní v knižnici

Krátky opis
Tajomstvá jaskýň. Prečo je Slovensko také bohaté na jaskyne? Dve náučné prednášky geológa Juraja Littvu pre I. a II. stupeň ZŠ; 28. november 2023 o 9.00 hod. a 10.30 hod.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tajomstvá jaskýň

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
28.11.2023

Popis projektu

Slovensko je známe mnohými krásami - majestátnymi vrchmi, či čarovnými lesmi. Avšak len málokto vie, že jeden z mnohých pokladov Slovenska sa ukrýva i v jeho podzemí. Dodnes bolo na našom území objavených viac než sedemtisíc jaskýň a novým objavom ani zďaleka neodzvonilo. Čím to je, že máme tak veľa jaskýň a s akými rôznymi druhmi jaskýň sa na Slovensku môžete stretnúť?


Prednášať bude geológ Juraj Littva, ktorý pochádza z Liptova. Vyštudoval Univerzitu Komenského v Bratislave a pracuje pre Správu slovenských jaskýň v Liptovskom Mikuláši. Zameriava sa na pôvod a vývoj jaskýň a ich materských hornín. Má dlhoročné skúsenosti s popularizáciou geológie v printových (Quark) aj internetových magazínoch (In Vivo magazín; Ľudia, mýty & dejiny).  

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 620,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €