Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Čítačka s písačkou XV.

Krátky opis
TEENS DAY 23 16. novembra 2023 pozývame všetkých tínedžerov na podujatie s názvom Teens day. Teens day je podujatie venované študentom vo veku od 11 – 19 rokov, pri príležitosti 17. novembra – Dňa študentstva. Cieľom podujatia je osloviť mladých ľudí, ktorých chceme inšpirovať, naučiť a predstaviť im osobnosti z rôznych oblastí spoločenského života
Fotogaléria
Názov podujatia
TEENS DAY 23

Miesto konania / kraj
Vranov nad Topľou / Vranov nad Topľou

Termín konania
16.11.2023

Popis projektu
16. novembra 2023 pozývame všetkých tínedžerov na podujatie s názvom Teens day.
Teens day je podujatie venované študentom vo veku od 11 – 19 rokov, pri príležitosti 17. novembra – Dňa študentstva. Cieľom podujatia je osloviť mladých ľudí, ktorých chceme inšpirovať, naučiť a predstaviť im osobnosti z rôznych oblastí spoločenského života ako napríklad Ján Galík (spisovateľ), Lenka Pribulová (umelkyňa a výtvarníčka), Júlia Markovičová (dobrovoľníčka z DCPO), Jakub Zitrón Ťapák (stand-up komik). Súčasťou podujatia budú popri hlavnom programe aj regionálni odborníci z prostredia vizáže a stylingu. Pozvanie prijali riaditeľka regionálneho strediska AVON pani Mária Pavúkovákozmetička a vizážistka Zuzana Šimkovákaderníčka Martina Madarová z kaderníckeho salónu Maťka a zdravú stravu nám predstaví Vegnella – vegan bistro a bio obchod.
Program začína o 10.00 h pre žiakov ZŠ Juh, ktorým predstavíme spisovateľa Jána Galíka. Je autorom knižného titulu Kriedou alebo mečom, v ktorom sa zaoberá šikanou, riešením problémov v triede netradičným a zábavným spôsobom. Interaktívna beseda bude zahŕňať aj diskusiu, v ktorej budú študenti spolu so spisovateľom hľadať odpovede na otázky šikany.
Podujatie Teens day zahŕňa veľa oblastí, ktoré chceme študentom a účastníkom priblížiť, z kreatívnej oblasti sme oslovili výtvarníčku Lenku Pribulovú, ktorá bude vyrábať s mládežou vstupné tínedžerské ID karty.
V programe pokračujeme o 14.00 h s Júliou Markovičovou, koordinátorkou pre dobrovoľníkov z Prešovského dobrovoľníckeho centra. Verejnosti predstaví dobrovoľníctvo a formy jeho realizácie. Interaktívna prednáška bude spojená s aktivitami.
O 15.00 h privítame stand-up komika, influencera a moderátora Jakuba „Zitróna“ Ťapáka. Na stretnutí zodpovie otázky z publika a prezradí nám, ako sa stal stand-up komikom. V závere nebude chýbať autogramiáda a fotenie.
Veríme, že prijmete pozvanie na podujatie a spoločne s nami oslávite Deň študentstva ako sa patrí, vzdelávaním, zábavou a využitím možností, ktoré ponúka naša kultúrna inštitúcia. Práve prostredníctvom tohto podujatia chceme ukázať, že knižnica ponúka priestor pre každú vekovú kategóriu, no hlavne pre mládež, ktorej umožníme realizovať sa pri tvorbe podujatí. Členovia mládežníckeho klubu Book Club budú spolumoderovať podujatie.
Názov prímateľa
Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

Celkový rozpočet:
3 900,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €