Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2023

Krátky opis
Pozývame vás na 14. ročník tradičného celoeurópskeho podujatia Noc divadiel, v kultúrnom centre Cooltajner už na jeho 6. pokračovanie. Noc divadiel sa ako zvyčajne uskutoční počas tretej novembrovej soboty, tentokrát 18.11.2023 od 17.00 v KC Cooltajner. Noc divadiel v KC Cooltajner podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Noc divadiel: 6. ročník v kultúrnom centre Cooltajner

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
18.11.2023

Popis projektu
Pozývame vás na 14. ročník tradičného celoeurópskeho podujatia Noc divadiel, v kultúrnom centre Cooltajner už na jeho 6. pokračovanie. Noc divadiel sa ako zvyčajne uskutoční počas tretej novembrovej soboty, tentokrát 18.11.2023 od 17.00 v KC Cooltajner. Noc divadiel v KC Cooltajner podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
PROGRAM PRE DETI:
Divadlo ZáBaVKa | LOTROVINY MOJEJ BABKY
  • Začiatok predstavenia: 17.00
  • Vstupné: 3€ dieťa (sprievod zdarma), na mieste
Nová bábkovo-činoherná inscenácia pre celú rodinu. Veselá zábavka s pesničkami o mojej prastarkej, ale aj o tvojom dedkovi. Spolu s deťmi nakukneme do sveta, v ktorom žili naši starí rodičia. Aj keď sa toho zmenilo veľa, niečo sa nezmenilo vôbec. Pretože každý bol raz dieťaťom. Divadlo pre deti od 5 rokov o rôznych starých rodičoch a našej láske k nim. Bábky rôzneho druhu rozpovedia rôzne príbehy. O tom, že aj starká hrávala futbal. Že prababka zažila vojnu a videla vojakov na vlastné oči. Ale aj o tom, ako sa vyrába zázrak. Divadelná inscenácia je určená primárne pre predškolákov a prvý stupeň, ale poteší aj celé rodiny.
PROGRAM PRE DOSPELÝCH:
Dogma divadlo | BLÁZON (Le Imbecile)
  • Monodráma podľa predlohy francúzskeho autora Patricka Grégoire
  • Začiatok predstavenia: 19.00
  • Vstupné: 5€, na mieste
Monodráma o chlapcovi, ktorý žije vo svojom vnútornom svete a neuvedomuje si, čo presne sa okolo neho odohráva. Pútavý príbeh o osude človeka, ktorý sa považuje za Ježiša. Inscenácia je poctou talentovanému českému hercovi Marekovi Matějkovi (1974 – 2011), ktorý v roku 2004 text preložil, naštudoval a v réžii samotného P.Gregoira aj úspešne hral.
Text: Patrick Grégoire
Preklad: Eva Duchamp – Koníčková
Dramaturgia: Kamil Bystrický, Tomáš Plánka
Hudba: Martin Fačkovec, Richard Lalík
Hlasy: Marián Mitaš, Tomáš Plánka
Produkcia: Kolomaž /združenie pre súčasné umenie/
Hrá: Tomáš Plánka
Koncept a réžia: Kamil Bystrický
Slovenská premiéra: 11.9. 2014, Prvá komorná divadelná scéna, Trenčín
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
24 250,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €