Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dynamika decentralizácie

Krátky opis
Projekt vytvára diskusné pole, autonómnu zónu myslenia a kultivovanie kritickej reflexie s dôrazom na alternatívne formy usporiadania kultúrno-spoločenského priestoru. Hlavnými aktivitami projektu sú realizácie verejných a online filozofických diskusií, prednášok, vzdelávacích podujatí, ktoré tematicky zastreší konflikt centra a decentralizačných stratégii v spoločenskom priestore. Ambíciou je osloviť záujemcov o kultúrno-spoločenské dianie, ako aj o experimentálne podoby súčasného myslenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Iwona Janicka - Conceptualizing Anarchist Collectives: Solidarity with Singularity and Mimetic Contagion

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
16.11.2023

Popis projektu
When we hear 'radical social transformation', we often think of a revolution, that is, a sudden event that changes everything. Yet, the problem with revolutions is that they are rare and difficult to keep alive. Contemporary anarchist collectives – such as co-operatives, housing projects or autonomous zones – propose a different idea of a radical social change that could be considered 'evolutionary' rather than 'revolutionary'. How to account for this form of social change of contemporary anarchist movements in philosophical terms? This paper will propose two concepts – 'mimetic contagion' and 'solidarity with singularity' – that will conceptualize an anarchist idea of social transformation and help us understand what is currently happening in anarchist activist milieus. It will suggest that anarchist movements have been practicing a 'slow social transformation' in order to create more habitable worlds for humans and nonhumans alike. These worlds are built to last.
Názov prímateľa
OZ Naplno

Celkový rozpočet:
5 400,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €