Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Gemerská podkovička

Krátky opis
Gemerská podkovička - detský folklórny festival sa už po 12. krát bude konať v meste Revúca, na počesť osobnosti, zakladateľku DFS Lykovček a ĽH Lykovček, Mgr. Evy Skalskej. Cieľom projektu je prezentácia detských folklórnych súborov z regiónu Gemer - Malohont, okresov Rimavská Sobota a Revúca. Hosťom tohto ročníka bude DFS Hviezdička z Hriňovej. V piatok 10. novembra 2023 tak Kultúrny dom v Revúcej rozozvučia detské folklórne súbory.
Fotogaléria
Názov podujatia
Gemerská podkovička/detský folkllórny festival/scénický program DFS/tvorivé tanečné dielne/hudobno- spevácka dielňa/tvorivé remeselné dielne/výstava remesiel

Miesto konania / kraj
Revúca / Revúca

Termín konania
10.11.2023

Popis projektu

Gemersko - malolohontské osvetové stredisko - kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja, v spolupráci s MsKS Revúc, dňa 10. novembra 2023 organizujú po 12. - krát detský folklórny festival Gemerská podkovička.

Cieľom projektu je  prezentácia detských folklórnych súborov z regiónu v konfrontácii s hosťujúcim kolektívom. V rámci projektu budeme počas dňa pre účastníkov realizovať tvorivé remeselné dielne (výroba košíkov z pedigu,  sviečky zo včelieho vosku, vytáčanie na hrnčiarskom kruhu, výroba tkaničiek, práca s kožou, plstenie, Kyjatické hračky...). Súčasťou budú aj tanečné dielne a hudobno - spevácka dielňa, ale aj výstava remeselných výrobkov.

Od 17:00 hodiny sa v programe Gemerská podkovička predstavia verejnosti detské folklórne súbor Hájik a Hájiček z Rimavskej Soboty, Hviezdička z Hriňovej, Lykovček z Revúcej, Čížiček z Tisovca, Zrkadielko z Hnúšte, Zornička z Klenovca.

Názov prímateľa
Gemersko - malohontské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
4 107,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €