Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

... v priestore knihy

Krátky opis
Besedu so spisovateľkou Martinou Juhász z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Beseda je určená pre deti škôlkarského veku, v sprievode rodičov a triedne kolektívy MŠ.
Fotogaléria
Názov podujatia
Beseda so spisovateľkou

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
05.12.2023

Popis projektu

Martina Juhász je slovenská autorka. Žije v Bratislave, kde sa 4. mája 1990 narodila. Má milujúceho manžela a úžasné dcéry Glóriu a Vilmu. Vyštudovala žurnalistiku a pracuje ako novinárka. Venuje sa najmä dianiu v hlavnom meste, no zaoberala sa aj školstvom, ekonomikou a biznisom. Písala napríklad pre denníky SME a Hospodárske noviny alebo týždenníky Trend či Bratislavské noviny. Je editorkou knihy Po stopách dávnej Bratislavy. Trilógia o malej Glórii je jej knižný debut. Momentálne je na rodičovskej dovolenke. Aj na nej sa však cíti neisto bez pera v ruke. V trilógii kníh – Glória vo veľkom svete, Glória v záhrade a Glória na prázdninách objavuje malé dievčatko zákutia každodenného života a ako to v ňom chodí. Deti sa spolu s ním učia, čo je slušné a čo nie. Bez zbytočných prikrášlení a komplikovaných dejov, aby im rozumeli aj tí najmenší. Skôr či neskôr sa totiž v rovnakých situáciách ocitnú tiež, no často nevedia, ako sa v nich zachovať alebo čo očakávať. A práve pomocou kníh môžu byť na ne deti vopred pripravené. Keď si na knižnú Glóriu spomenú, môže im zachrániť kožu.

V každej knihe sa nachádza päť krátkych a pútavých príhod. Čitateľov vždy zavedú na nové miesto alebo do neznámej situácie. Príbehy sú inšpirované mojou dcérou Glóriou, ktorá je pre nás celým vesmírom a tak sa spontánne stala hlavnou hrdinkou kníh. Zážitky s ňou sa tvoria samy. Na každom kroku. O námety do kníh preto nie je núdza. 

Názov prímateľa
Mestská časť Bratislava-Vrakuňa

Celkový rozpočet:
2 500,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €