Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XII. rok činnosti OZ Nástupište 1-12

Krátky opis
Autorka: Dominika Jackuliaková Názov výstavy: R2 Kurátor: Eduard Kudláč Otvorenie výstavy: 9.11.2023 o 18:00, podchod AS Topoľčany Výstava potrvá do 31.12.2023
Fotogaléria
Názov podujatia
otvornie výstavy a sprievodné podujatia k výstave

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
09.11.2023 - 31.12.2023

Popis projektu

Srdečne pozývame vo štvrtok 9.11. 2023 o 18:00 do priestorov Nástupišťa 1-12, podchod AS Topoľčany na otvorenie výstavy


Názov výstavy: R2
Autorka: Dominika Jackuliaková  
Kurátor: Eduard Kudláč

Výstava potrvá do 31.12.2023


Výstava s názvom R2 zobrazuje sériu fotografií, ktorá zachytáva proces a dokumentáciu výstavby rýchlostnej cesty R2, úseku Kriváň -Tomášovce (Lučenec). Autorka sa nesústredí len na premenu krajiny, ale tiež na jej obyvateľov. Sleduje, ako táto významná zmena ovplyvňuje krajinu, jej obyvateľov a kultúrnu identitu. Dominiku Jackuliakovú zaujíma ako sa prepojí izolovaný región s ostatnými, ekonomicky rozvinutejšími oblasťami. Séria R2 predstavuje súbor  stredoformátových čiernobielych fotografíí a bude prezentovaná v chronologickej postupnosti, prerozprávaním deja.


O autorke

Dominika Jackuliaková ukončila magisterské štúdium na Katedre fotografie a nových médií (VŠVU, Bratislava) v roku 2015.Pochádza z Lučenca, kam sa aj po rokoch života v Bratislave a pobytoch v zahraničí pravidelne vracia. Práve tátoskúsenosť má vplyv na výber tém ktorým sa venuje (Lom, A History of (Dis)appearing, R2), pričom všetky spája jejzáujem o fragmenty osídlenej krajiny ktoré sú zdanlivo stále, nemenné. Vystavovala na Slovensku a v zahraničí(Galéria Photoport, Bratislava; Galerie města Blanska, Blansko; Filter Space Gallery, Chicago). Od roku 2017 vedie Prípravný kurz fotografie na Katedre fotografie a nových médií VŠVU v Bratislave.
http://www.jackuliakova.com/" target="_blank" data-saferedirecturl="http://www.jackuliakova.com/" style="word-break: break-word; direction: ltr;">www.jackuliakova.com

Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
44 781,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €