Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Sen noci svätojánskej - Festival divadel Moravy a Slezska 2023

Krátky opis
SKD Martin bude reprezentovať svoju tvorbu, mesto Martin a Slovensko úspešnou inscenáciou Sen noci svätojánskej na 20. ročníku Festivalu divadel Moravy a Slezska 2023, ktorý sa uskutoční v Těšínském divadle v Českém Těšíně. V jednej z najslávnejších Shakespearových komédií sa predstaví takmer celý súbor SKD Martin a to práve v sezóne, v ktorej SKD Martin oslavuje 80. výročie svojho založenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Sen noci svätojánskej - Festival divadel Moravy a Slezska 2023

Miesto konania
Česká republika

Termín konania
13.11.2023

Popis projektu

Martinský tvorivý tím láka na lásku, sex a divadlo. Tri živočíšne druhy: ľudia, magické bytosti a herci. Diváci uvidia tri páry a tri svadby. Všetky postavy (v hre sa objaví takmer celý súbor divadla) sa stretnú v nočnom lese, aby sa stratili medzi snom a skutočnosťou. Túžby a vášne sa prudko striedajú a menia. Tým, ktorých sa to týka, riadne pletú hlavy, tí, ktorí ich pozorujú, sa smejú do popuku.

Lukáš Brutovský režíroval Shakespeara prvý raz. Hra je o rozličných podobách lásky, divadla a divadelnosti aj v našich životoch. Ale aj o divadle ako o ľudskej činnosti. Inscenácia je výtvarne jednoduchá, slúži hercovi. Mágia, kúzla, premeny, s ktorými Shakespearov text počíta, sa dejú prostredníctvom herca a prostredníctvom hudby.

Uvedenie inscenácie Sen noci svätojánskej na 20. ročníku Festivalu divadel Moravy a Slezska 2023 v Těšínském divadle v Českém Těšíně z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Slovenské komorné divadlo Martin

Celkový rozpočet:
4 750,00 €

Výška podpory:
1 250,00 €