Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

LiteraTÚRA

Krátky opis
Podtatranská knižnica v Poprade vás pozýva na besedu s Ellie Šedivou, autorkou knihy Dievča v Londýne.
Fotogaléria
Názov podujatia
LiteraTÚRA: Beseda s Ellie Šedivou

Miesto konania / kraj
Poprad / Poprad

Termín konania
03.11.2023

Popis projektu
Podtatranská knižnica v Poprade vás pozýva na besedu s Ellie Šedivou, autorkou knihy Dievča v Londýne.
 O knihe 
Na stránkach knihy Dievča v Londýne sa vydáte hľadat' pochované viktoriánske uličky, plávajúce kníhkupectvo, kaviareň v telefónnej búdke či falošné fasády. Vydáte sa po stopách londýnskych gladiátorov, navštívite operačnú sálu z čias Jacka Rozparovača. Zažijete indické slávnosti na Trafalgar Square, karneval v Notting Hill aj čínsky nový rok v Chinatowne.
Nakuknete do každodenného života česko-slovenského páru v anglickom dome s vybuchujúcim sporákom, ktorý je možno plný azbestu (a možno nie). Očami autorky tiež uvidíte Londýn počas pandémie a utvoríte si o ňom úplne iný obrázok než aký poznáte z pohľadníc a filmov.
Kniha je dostupná v kníhkupectvách Panta Rhei, Martinus, Knihcentrum a ďalších.
 O autorke 
Lenka Ellie Šedivá pochádza zo Spiša. Vyštudovala blízkovýchodnú archeológiu na Masarykovej univerzite v Brne, ale už počas štúdia sa začala venovať copywritingu a marketingu, ktorý ju živí doposiaľ.
Archeologické vykopávky a reklamnú agentúru neskôr vymenila za pôsobenie na voľnej nohe a presťahovala sa do Londýna, kde dnes žije s manželom, synom a jazvečíkom Fergusom.
V roku 2019 založila blog Túlavé dievča a začala písať príbehy (nielen) o živote v Anglicku a pomalom cestovaní. V súčasnosti je na materskej dovolenke.
Kniha Dievča v Londýne je jej prvým samostatne napísaným dielom, je tiež spoluautorkou populárno-náučnej knihy Čarodejnice, alchymisti a hľadači pokladov na Slovensku, ktorú napísala s historikom Milošom Jesenským.
Názov prímateľa
Podtatranská knižnica v Poprade

Celkový rozpočet:
2 300,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €