Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Art Connected 2023

Krátky opis
Hmota je sloveso Workshop s Anettou Mona Chişa o tvorbe príbehov pre materiály 9. november 2023, 10:00 – 16:00 Workshop pre študentstvo VŠVU
Fotogaléria
Názov podujatia
Hmota je sloveso / Workshop s Anettou Mona Chişa o tvorbe príbehov pre materiály

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
09.11.2023

Popis projektu

Hmota je sloveso

Workshop s Anettou Mona Chişa o tvorbe príbehov pre materiály

9. november 2023, 10:00 – 16:00
Workshop pre študentstvo VŠVU

Vysoká škola výtvarných umení
Drotárska 44, Bratislava


Čo nás môžu skúsenosti materiálov naučiť o spôsoboch, akými by sme mohli uprednostňovať konkrétne stelesnené stretnutia? Akú múdrosť v sebe nesú materiály? Majú materiály pamäť? Môžu byť materiály sami osebe tvorivé? Čo dokážu vyprodukovať a vytvoriť? Dokážeme porozumieť ich jazyku, ktorým hovoria na úrovni atómov a molekúl? Môžeme sa vzdať predstavy umeleckej tvorby ako ovládania materiálu? 

Tieto otázky podporujú hlbšie spojenie s materiálmi, s ktorými sa stretávame každodenne a s ktorými pracujeme, a nabádajú k zamysleniu sa nad ich hlasom, históriou a potenciálom umeleckého vyjadrenia. Cieľom workshopu je hravým spôsobom experimentovať s výrobou objektov, ktoré si vytvárajú vlastnú formu prostredníctvom asociácií a histórie svojej materiálnosti. Budeme skúmať prepletanie priestoru/času/hmoty/energie, diskutovať o tom, kde sú hranice následkov a podstaty v rámci objektov, ktoré vytvárame, a nakoniec sa pokúsime premýšľať o tom, čo znamená byť súčasťou sveta, ktorému sa snažíme porozumieť.

Názov prímateľa
tranzit.sk

Celkový rozpočet:
6 800,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €