Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Malá princezná

Krátky opis
Knižné vydanie titulu Malá princezná korešponduje s ďalším projektom - scénickým predvedením vo forme bábkového divadla. Bábkové divadlo malo premiéru 17. 10. 2023 v Mestskej knižnici mesta Piešťany a súčasťou premiéry bolo uvedenie ("krst") knihy Malá princezná spojený s besedou s autorom J.Uličianskym a vydavateľkou M. Fazekašovou. Po besede sa konal workshop pre zúčastnené deti s ilustrátorkou E. Škandíkovou.
Fotogaléria
Názov podujatia
Premiéra a beseda Malá princezná

Miesto konania / kraj
Piešťany / Piešťany

Termín konania
30.10.2023

Popis projektu

Knižné vydanie titulu Malá princezná korešponduje s ďalším projektom - scénickým predvedením vo forme bábkového divadla. Bábkové divadlo malo premiéru 17. 10. 2023 v Mestskej knižnici mesta Piešťany a súčasťou premiéry bolo uvedenie ("krst") knihy Malá princezná spojený s besedou s autorom Jánom Uličianskym a vydavateľkou Magdalenou Fazekašovou. Knihu prítomným žiakom piatych tried predstavili spisovateľ Ján Uličiansky, vydavateľka Magdalena Fazekašová a ilustrátorka Eva Škandíková. "Krstilo" sa Sunarom, aby Malá princezná prosperovala a našla si cestu k čitateľom. Prekvapujúcim momentom bola aktivita detí počas besedy, množstvo nevšedných a originálnych otázok, ktoré kládli tvorcom. Tento typ prezentácie posolstva knihy deťom je veľmi dôležitý, lebo v knihe je zašifrovaných množstvo odkazov nielen na Malého princa, z ktorého Malá princezná čerpá a inšpiruje sa ním, ale aj na komplikované medziľudské vzťahy, na ktoré Malá princezná naráža počas toho, ako hľadá svoju mamu, ktorej sa predčasne "stratila". Po besede sa konal workshop pre zúčastnené deti s ilustrátorkou Evou Škandíkovou. Na podujatí sa zúčastnilo 90 detí zo základných škôl z Piešťan, Vrbového a z Krakovian.

Názov prímateľa
TRIO PUBLISHING, s. r. o.

Celkový rozpočet:
9 267,00 €

Výška podpory:
3 847,00 €