Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

365 dní v knižnici

Krátky opis
Shakespeare a jeho diela – tri literárne prednášky Anny Ondrejkovej o živote a diele Williama Shakespeare pre študentov 1. ročníka SŠ; 10. novembra o 9.45; 13. novembra o 9.00; 14. novembra o 10.45; v multimediálnom úseku liptovskej knižnice.
Fotogaléria
Názov podujatia
Shakespeare a jeho diela

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
10.11.2023 - 14.11.2023

Popis projektu

Anglický básnik, dramatik a herec William Shakespeare (1564 – 1616) je považovaný za jedného z najlepších spisovateľov drámy všetkých čias. Odkiaľ Shakespeare čerpal námety na svoje hry? Kto sú hrdinovia jeho diel? A kto vlastne bol William Shakespeare? Mozaiku jeho života a diela bude skladať vo svojom výklade Anna Ondrejková.

Anna Ondrejková (1954) pochádza z Liptovského Mikuláša. Knižne debutovala zbierkou básní Kým trvá pieseň (1975) a jej doposiaľ posledná básnická skladba Strmina (2022) vznikla ako vnútorná, osobne angažovaná rezonancia na vojnový konflikt na Ukrajine. Okrem literatúry sa venuje divadlu ako herečka, performerka, dramaturgička a autorka textov a tiež výtvarnému umeniu ako autorka ilustrácií, koláží a grafiky. Viac ako 40 rokov pracovala v Liptovskej knižnici G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši, kde organizovala podujatia pre študentov a koordinovala kultúrno-výchovnú činnosť. Žije a tvorí v Bobrovci.


Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 620,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €