Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

1+1

Krátky opis
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na novembrovú besedu z cyklu 1+1. Podujatie sa bude konať vo štvrtok 9. novembra 2023 o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej ul. 5.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1 = Denisa Fulmeková a Monika Nagyová

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
09.11.2023

Popis projektu

Našou hostkou bude spisovateľka Denisa Fulmeková, autorka románov Doktor Mráz, Konvália, ktoré sa dostali do desiatky kníh súťaže Anasoft litera 2017 a 2019. Okrem toho napísala knihu Úzkosť a mnoho ďalších knižných titulov. V rámci podujatia predstavíme aj ďalšiu zaujímavú autorku – Moniku Nagyovú, ktorá v roku 2021 debutovala knihou s názvom SídliskoIde o príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, odohrávajúci sa v prostredí košického Luníka IX.  

Hudobne bude večerom sprevádzať skupina Soren.

Denisa Fulmeková (1967) vyštudovala žurnalistiku na FiF UK v Bratislave. Doposiaľ vydala osemnásť kníh. Z bibliografie: zbierka básní Som takmer preč (2004), romány Dve čiarky nádeje (2006), Jedy (2007), Topánky z papiera (2009), Materská (2011), Štrikovaní frajeri (2015), Konvália (2016), Doktor Mráz (2018), Agáta (2020), Úzkosť (2022), detská kniha Ňuňo (2019). V roku 2021 divadlo LUDUS inscenovalo Konváliu. Aktuálne pripravuje do tlače knižný rozhovorom so svojím otcom.

Monika Nagyová (1977) pochádza z Bratislavy. Napísala knihu Sídlisko, ide o prvú beletristickú prózu z Luníka IX, neslávneho košického sídliska. Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Monika je dlhoročnou, prémiovou blogerkou a moderuje knižné besedy. V Slovenskom literárnom centre pracuje ako manažérka zahraničných projektov a podieľa sa aj na výrobe podcastu Knižná revue

Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
3 685,00 €

Výška podpory:
3 300,00 €