Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Quasars Ensemble na festivale Music Tribune (Osijek)

Krátky opis
Medzinárodný projekt Quasars Ensemble na festivale Music Tribune (Osijek) Projekt zahŕňa 1 vystúpenie súboru Quasars Ensemble na koncerte jubilejného 60. ročníka festivalu Music Tribune v Osijeku (Chorvátsko) organizovaného Spolkom chorvátskych skladateľov, v rámci ktorého uskutoční prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami chorvátskych a zahraničných autorov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Quasars Ensemble na festivale Music Tribune (Osijek)

Miesto konania
Chorvátsko

Termín konania
04.11.2023 - 06.11.2023

Popis projektu

Medzinárodný projekt Quasars Ensemble na festivale Music Tribune (Osijek)

je zameraný na prezentáciu a šírenie slovenského skladateľského a interpretačného umenia. Projekt zahŕňa 1 vystúpenie súboru Quasars Ensemble na koncerte jubilejného 60. ročníka festivalu Music Tribune v Osijeku (Chorvátsko) organizovaného Spolkom chorvátskych skladateľov, v rámci ktorého uskutoční prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami chorvátskych a zahraničných autorov. Najväčším prínosom projektu je prepojenie aktuálnej slovenskej tvorby a slovenského interpretačného umenia s autentickým priestorom súčasnej chorvátskej vážnej hudby. Prizvanie slovenského súboru k realizácii koncertu možno považovať za vyjadrenie dôvery, uznania kvalít slovenskej interpretačnej scény a dlhodobej spolupráce s významnými festivalmi a kultúrnymi inštitúciami z Chorvátska. Dramaturgickou koncepciou projektu je prepojenie slovenskej a svetovej tvorby so slovenským skladateľským a interpretačným umením. Uvedenie diel chorvátskych skladateľov Sandy Majurec a Any Horvat, resp. slovenských (Ivan Buffa – Fresco, Pareidolia, Jana Kmiťová – Kamea, Na dne dňa) a zahraničných autorov (Tomasz Skweres - Nyos) budú interpretovať špičkoví umelci súboru Quasars Ensemble. Projekt chce týmto vytvoriť priestor pre prehlbovanie vzájomnej kultúrnej spolupráce  medzi organizátormi, publikom, skladateľmi, interpretmi z Chorvátskej a Slovenskej republiky, a dať tým príležitosť slovenskej kultúre konfrontovať svoje tvorivé vízie s umeleckou komunitou krajiny s porovnateľnou kultúrnou situáciou. Motiváciou projektu je zvýšenie povedomia o súčasnej slovenskej skladateľskej a interpretačnej scéne v umeleckej komunite Chorvátska. 


Link na podujatie:

 

https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=384" style="color: purple; text-decoration: underline;">https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=384" style="font-family: " Ô˛ø="" sı";="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 129);"="">

 

https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=384" style="color: purple; text-decoration: underline;">https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=384"

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
8 000,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €