Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

365 dní v knižnici

Krátky opis
Náučné prednášky Dušana Valenta - Dinosaury. Doba bronzová: keď kovy zmenili Európu. Je tenisová loptička plochá? Základy kritického myslenia I. 3 prednášky pre žiakov I. a II. stupňa ZŠ; 24. októbra 2023 o 8.30 hod, 9.30 hod. a 10.30 hod. v úseku literatúry pre deti a mládež
Fotogaléria
Názov podujatia
Náučné prednášky Dušana Valenta

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
24.10.2023

Popis projektu

Cieľom prednášok je pútavou a zrozumiteľnou formou podnietiť u detí záujem o pradejiny života, ranné dejiny ľudstva a kritické myslenie. Nesnažia sa suplovať školské vyučovanie, ale ho primerane dopĺňajú a rozširujú. Prednášať bude vedecký publicista, spisovateľ a lektor Dušan Valent.

Valent (1988) vyštudoval geológiu a paleontológiu na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave. Je šéfredaktorom československého magazínu o najstarších dejinách a mytológii Ľudia, mýty & dejiny Lumyd.eu a vedeckým redaktorom portálu Zive.sk a týždenníka Plus 7 dní. Napísal knihu Odhaľ a spoznaj dinosaury (Albatros 2022) a publikáciu 77 záhad, na ktoré poznáme odpoveď (2014, špeciálne číslo magazínu Zázračný svet). Je spoluautorom kníh Prečo ľudia veria nezmyslom? (Premedia 2019), História pre zaneprázdnených (Premedia 2019), Epidémie v dejinách (Premedia 2020) a Klíma v dejinách (Premedia 2022). Prispieval do magazínov Svet prírody, Zázračná planéta, Quark, GoldMan, Brejk, Zázračný svet, týždenníkov Život a Žurnál ako aj denníkov SME a Plus 1 deň. Je spoluautorom relácie Fosílny svet (Slovenský rozhlas).

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 620,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €