Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Večer gitarových premiér

Krátky opis
Projekt Večer gitarových premiér ponúka štyri svetové premiéry slovenských skladateľov v rámci jedného koncertu. Večer, ktorý prináša výlučne svetové premiéry je jedinečný a vďaka významným autorom ako Jevgenij Iršai, Ľuboš Bernáth, Marián Budoš či Pavol Malovec prináša kvalitnú hudbu, ktorá dokáže osloviť aj širšie publikum. Koncertom Vás prevedie významný slovenský gitarista Karol Samuelčík.
Fotogaléria
Názov podujatia
Večer gitarových premiér

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
18.11.2023

Popis projektu

Program koncertu:
Pavol Malovec (*1957) - Silentium
Marián Budoš (*1968) - Bachcelona
Jevgenij Iršai (*1951) - Flowers of Schlosshof (Part two)
I. Soundsessive*, II. Conversation, III. Don Juan in Hell, IV. Afternoon Song, V. Evening Harmony
Ľuboš Bernáth (*1977) - Sonáta chiara
I. Preludio meditativo, II. Allegro con brio, III. Intermezzo melancolico, IV. Arioso e Finale

* dielo zaznelo v premiére v roku 2018

Názov prímateľa
La guitarra clásica

Celkový rozpočet:
2 110,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €