Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúru a vedu do regiónov IV.

Krátky opis
Medzinárodný plenér vizuálneho umenia za účasti fotografov a výtvarníkov z Košického kraja, z Poľska a Rumunska.
Fotogaléria
Názov podujatia
Medzinárodný plenér

Miesto konania / kraj
Michalovce / Michalovce

Termín konania
13.10.2023 - 15.10.2023

Popis projektu

Pre neprofesionálnych výtvarníkov a fotografov z Košického kraja sa Zemplínska Šírava a jej okolie stane v polovici októbra inšpiráciou k umeleckej tvorbe. Na Medzinárodnom plenéri vizuálneho umenia sa stretnú talenty z jednotlivých regiónov kraja – Michaloviec, Trebišova, Spišskej Novej Vsi, Rožňavy, Košíc, ale aj z Poľska a Rumunska. Vzájomná výmena skúseností, objavovanie krás kultúrneho a prírodného bohatstva Zemplína a jeho dokumentovanie prostredníctvom umeleckej fotografie a maľby, bude cieľom trojdňového medzinárodného podujatia, ktorého organizátorom je Centrum kultúry Košického kraja. Diela, ktoré vzniknú na plenéri pod vedením odborných lektorov, si budú môcť záujemcovia pozrieť ešte v tomto roku v Košiciach v termíne od 10.11 do 15.12. v Átrium klube na Terase, v budúcom roku aj v ďalších mestách a obciach Košického kraja.

 

Názov prímateľa
Centrum kultúry Košického kraja

Celkový rozpočet:
15 010,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €