Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hudba dneška v SNG - 12. ročník

Krátky opis
Zažite významné hudobné dielo amerického velikána Steva Reicha. Po 18 rokoch od jeho slovenskej premiéry ho v SNG uvedie mladý slovenský súbor Spectrum Quartett. Vo svojej azda najosobnejšej skladbe Different Trains pre sláčikové kvarteto a zvukovú stopu Reich tematizuje svoj židovský pôvod, ako aj svoje komplikované detstvo v kontexte druhej svetovej vojny.
Fotogaléria
Názov podujatia
Hudba dneška v SNG #45: Different trains

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
28.09.2023

Popis projektu

45. koncert „Hudba dneška v SNG“ s názvom DIFFERENT TRAINS sa uskutoční už 28. 9. 2023 o 18:00.

Koncertný cyklus Hudba dneška v SNG realizuje SNG v dramaturgii skladateľa, performera a dirigenta Daniela Mateja v spolupráci s InMusic, o. z., so Slovenskou sekciou ISCM a „tichou garanciou“ VENI ensemble už od roku 2011. Cyklus má v koncertnom živote Bratislavy už pevné miesto a je podujatím, ktoré chce osloviť všetkých tých, ktorí v umení hľadajú otvorenosť, hĺbku, kvalitu a nové netradičné pohľady na „vnútorné aj
vonkajšie“ veci nášho sveta.

Zažite významné hudobné dielo amerického velikána Steva Reicha. Po 18 rokoch od jeho slovenskej premiéry ho v SNG uvedie mladý slovenský súbor Spectrum Quartett. Vo svojej azda najosobnejšej skladbe Different Trains pre sláčikové kvarteto a zvukovú stopu Reich tematizuje svoj židovský pôvod, ako aj svoje komplikované detstvo v kontexte druhej svetovej vojny.

Názov prímateľa
InMusic, o. z.

Celkový rozpočet:
6 400,00 €

Výška podpory:
5 500,00 €