Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

CAGE_111 - II. ročník

Krátky opis
V roku 2023 si umelecký svet pripomína 111. výročie narodenia a zároveň 31. výročie úmrtia skladateľa, hudobného teoretika, filozofa, spisovateľa, výtvarného umelca a performera, Johna Cagea (1912-1992).
Fotogaléria
Názov podujatia
CAGE_111 v Poprade

Miesto konania / kraj
Poprad / Poprad

Termín konania
28.09.2023

Popis projektu

Podujatie venované jednému z najvplyvnejších umelcov 20. storočia už 28. septembra o 18:00 v Tatranskej galérii v Poprade.

V roku 2023 si umelecký svet pripomína 111. výročie narodenia a zároveň 31. výročie úmrtia skladateľa, hudobného teoretika, filozofa, spisovateľa, výtvarného umelca a performera, Johna Cagea (1912-1992).

Na predstavení vystúpi popredný komorný súbor Ensemble Ricercata v zložení: Ivan Šiller (sólo klavír), David Danel (husle, objekty), Ronald Šebesta (klarinet, objekty) a Juraj Beráts (objekty), tanečná skupina s choreografiou Petry Fornayovej a video umelec Jakub Pišek.

Tešiť sa môžete na sólový recitál, popredného klaviristu Ivana Šillera, skladby In a Landscape (1948). Na predstaveniach zistíte, že zvuk môže tvoriť naozaj čokoľvek, aj konáriky stromu - presvedčí Vás o tom Cageova skladba Branches (1976). Podujatie ukončíme tanečnou choreografiou Beach Birds for Camera (1992)  s life video performance. 

Názov prímateľa
Medzinárodná spoločnosť pre súčasnú hudbu - Slovenská sekcia

Celkový rozpočet:
14 840,00 €

Výška podpory:
13 000,00 €