Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Pozoruhodné šváby- nepanikárte

Krátky opis
Výstava Pozoruhodné šváby – nepanikárte odprezentuje v Stredoslovenskom múzeu – Tihányiovskom kaštieli viac než 30 druhov a spomedzi nich - stovky živých, exotických švábov z rôznych kútov sveta.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pozoruhodné šváby-nepanikárte

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
21.09.2023 - 07.01.2024

Popis projektu

Výstava Pozoruhodné šváby – nepanikárte  odprezentuje v Stredoslovenskom múzeu – Tihányiovskom kaštieli  viac než  30 druhov a spomedzi nich -  stovky  živých, exotických švábov z rôznych kútov sveta. Dočasne sa do múzea nasťahujú zo súkromnej zbierky profesionálneho chovateľa Mareka Bartoša.  Vidieť pod  jednou strechou desiatky druhov a stovky jedincov tohto exotického hmyzu, vo veľkostiach od maličkých až po doslova obrie, nie je reálne možné ani v popredných zoologických záhradách Európy. Takúto jedinečnú možnosť prináša nová prírodovedná výstava, ktorá bude bude sprístupnená od 21. septembra.

Názov prímateľa
Stredoslovenské múzeum

Celkový rozpočet:
9 810,00 €

Výška podpory:
4 200,00 €