Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Rastlina mnohých podôb alebo tradično-netradičný pohľad na ľan (2. etapa, výstavná časť)

Krátky opis
Podtatranské múzeum v Poprade a Prešovský samosprávny kraj Vás pozývajú na výstavu "Ľan - rastlina mnohých podôb". Výstava je prístupná vo výstavných priestoroch Podtatranského múzea v Poprade na Vajanského 72/4 058 01 Poprad.
Fotogaléria
Názov podujatia
ĽAN - RASTLINA MNOHÝCH PODÔB

Miesto konania / kraj
Poprad / Poprad

Termín konania
14.09.2023 - 03.12.2023

Popis projektu

Podtatranské múzeum v Poprade a Prešovský samosprávny kraj Vás pozývajú na výstavu
"Ľan - rastlina mnohých podôb"

Výstava je výstupom druhej etapy interdisciplinárneho projektu s názvom Rastlina mnohých podôb alebo tradično-netradičný pohľad na ľan. Prezentácia výsledkov vo forme výstavy má ambíciu predstaviť etnologický a botanický pohľad na ľan (odborne rod Linum). Koncepcia výstavy pozostáva z dvoch vzájomne sa prelínajúcich a dopĺňajúcich rovín, ktoré ponúkajú ucelený zážitok z poznávania tradičného života našich predkov a biologickej rozmanitosti rastlinnej ríše. Podstatná časť výstavy je výsledkom výberu predmetov z dlhodobej vlastnej akvizičnej a zbierkotvornej činnosti Podtatranského múzea v Poprade.

Trvanie výstavy je od 14. 9. 2023 do 3. 12. 2023.

Výstava je prístupná vo výstavných priestoroch Podtatranského múzea v Poprade na Vajanského 72/4 058 01 Poprad.

Zmena programu vyhradená.
Tešíme sa na Vašu návštevu!

Názov prímateľa
Podtatranské múzeum v Poprade

Celkový rozpočet:
4 445,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €