Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

KREATIV 2023

Krátky opis
Regionálne osvetové stredisko v Komárne organizuje v rámci projektu KREATIV 2023 edukačné podujatie Nože sa pridaj a zahraj si, ktoré je určené deťom, dospelým; členom neprofesionálnych ľudových hudieb i folklórnych zoskupení Nitrianskeho kraja. Zamerané je na vzdelávanie v oblasti hudobného folklóru za účelom nadobudnutia nových vedomostí a zručností – hre na tradičné hudobné nástroje (gajdy, ninera, citara) s úsilím o zveľaďovanie a uchovávanie prejavov tradičnej ľudovej kultúry tohto regiónu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Nože sa pridaj a zahraj si

Miesto konania / kraj
Martovce / Komárno

Termín konania
07.10.2023 - 25.11.2023

Popis projektu

Popis

Regionálne osvetové stredisko v Komárne realizuje v rámci projektu KREATIV 2023 edukačné podujatie Nože sa pridaj a zahraj si, ktoré je zamerané na vzdelávanie v oblasti  hudobného folklóru. Cieľom je poskytnúť deťom i dospelým; začiatočníkom i pokročilým; členom neprofesionálnych ľudových hudieb či folklórnych zoskupení Nitrianskeho kraja možnosť na doplnkové odborné vzdelávanie za účelom nadobudnutia nových vedomostí a zručností v hudobnom folklóre – hre na tradičné hudobné nástroje (citara, ninera, gajdy). Pod vedením odborných lektorov zrealizujeme počas  piatich jednodňových workshopov a jedného dvojdňového sústredenia aktivity, ktoré umožnia účastníkom osvojiť si herno-technické zručnosti, pochopiť súvislosti v oblasti interpretácie ľudovej hudby a princípy spoločnej hry. Na základe nových poznatkov a zručností v oblasti hudobného folklóru motivujeme účastníkov k ďalšej aktívnej činnosti. Prispejeme k výchove novej generácie folkloristov, ktorí budú rozumieť a poznať svoju rodnú kultúru i jej presahy a svojou prezentáciou na prehliadkach, festivaloch či súťažiach, ich  posúvať do povedomia širšej verejnosti, čo je cieľom projektu.

Garantom a lektorom podujatia je István Katona, folklorista, tanečník, choreograf, pedagóg, hudobník a etnológ, v rokoch 1983 - 1987 umelecký riaditeľ a choreograf vo folklórnom súbore Mladé srdcia, dnes známe ako Tanečné divadlo Ifjú Szivek v Bratislave.

Jednodňové workshopy sa budú konať v termínoch 07.10., 14.10., 21.10., 04. 11. a 11.11. 2023 a dvojdňové sústredenie  24. – 25. 11. 2023. Miestom realizácie Kultúrny park Árpáda Fesztyho v Martovciach (okres Komárno).

 

Viac informácií o workshope, organizačné pokyny a prihlášku nájdete na oficiálnej stránke ROS v Komárne www.roskn.sk, link tu:

https://www.roskn.sk/podujatia/noze-sa-pridaj-a-zahraj-si/

class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0cm; text-align: justify; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> 

„Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia“ - Hlavný partner 

Názov prímateľa
Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom

Celkový rozpočet:
31 941,00 €

Výška podpory:
16 000,00 €