Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Podujatia a aktivity OZ QUASARS

Krátky opis
Projekt Podujatia a aktivity OZ QUASARS zahŕňa viacero podujatí a aktivít OZ QUASARS v roku 2023: Quasars Ensemble & MIKAMO, SYNCHRONOS, Komorný koncert, 2 skladateľské workshopy a 4 zahraničné pracovné stretnutia s množstvom konzultácií za účelom prípravy koncertných a edukačných podujatí na roky 2023 až 2024. Ďalšia činnosť súvisí s logistickou koordináciou komplexných domácich aj zahraničných aktivít Quasars Ensemble ako dlhodobo a celoročne fungujúceho väčšieho slovenského komorného súboru.
Fotogaléria
Názov podujatia
SYNCHRONOS & QUASARS ENSEMBLE

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
22.09.2023

Popis projektu

Dátum:  22. 9. 2023,  19:00 h
Miesto: 
Malé koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna 1, Bratislava 

 

Účinkujúci:


Synchronos Ensemble (HR)
Quasars Ensemble (SK)
Ivan Buffa, dirigent

Hosť: Tibor Szirovicza, skladateľ (HR)

 
Program:

Tibor Szirovicza - It Became an Elementary Particle 

Jana Kmiťová - Na dne dňa 

Mladen Tarbuk – Dalmatian 

Tibor Szirovicza - Escape into a Rainbow (premiéra)

Jana Kmiťová - Štúdie 

Jozef Podprocký – Dve chorálové meditácie, op. 41 

Igor Kuljerić - 'Chopin: Op. 17, No. 4' 

Ivan Buffa - Pareidolia (premiéra)

 

 

Prestížne medzinárodné komorné zoskupenie Synchronos Ensemble zo Záhrebu sa po prvýkrát predstaví aj na Slovensku. Do Bratislavy si so sebou prinesie
program zložený z diel popredných súčasných chorvátskych autorov, ktorý v spolupráci s hostiteľským súborom Quasars Ensemble doplní o vybrané diela slovenských autorov. 
Exkluzivitu podujatia zvýrazňujú dve svetové premiéry z pera umeleckých vedúcich obidvoch súborov - Tibora Sziroviczu a Ivana Buffu.

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
28 500,00 €

Výška podpory:
25 000,00 €