Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Čaro slova - 56. ročník krajského festivalu umeleckého prednesu žien v Galante

Krátky opis
Podporovať rozvoj umeleckého prednesu žien je hlavným zámerom krajského festivalu pod názvom Čaro slova, ktorý sa uskutoční dňa 21. septembra 2023. Realizátorom 56. ročníka festivalu umeleckého prednesu žien je Galantské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Tento jedinečný festival umeleckého slova, sa teší obľube žien niekoľkých generácii. Krajský festival umeleckého prednesu žien má v Trnavskom kraji punc významného kultúrno-spoločenského podujatia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Čaro slova - 56. ročník krajského festivalu umeleckého prednesu žien v Galante

Miesto konania / kraj
Galanta / Galanta

Termín konania
21.09.2023

Popis projektu

Čaro slova - krajský festival umeleckého prednesu žien v Galante je názov významného a výnimočného festivalu umeleckého slova, ktorý sa dlhoročne teší obľube žien niekoľkých generácii. V rámci podpory umenia slova a literárnej tvorby bude realizátorom 56. ročníka festivalu umeleckého prednesu žien Galantské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Festival umožňuje podchytiť talentované recitátorky, podporiť a ďalej rozvíjať ich umeleckú činnosť v oblasti prednesu poézie, prózy či vlastnej tvorby. Tradičným miestom pre uskutočnenie krajského festivalu sú krásne historické priestory Renesančného kaštieľa v Galante. Podujatie Čaro slova sa bude konať dňa 21. septembra 2023. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je aj hlavným partnerom podujatia. Každoročným uskutočňovaním festivalu v Galante sa zvyšuje úroveň umeleckých prednesov našich žien a zároveň sa prispieva k podpore umeleckého prednesu žien. Zámerom festivalu je tiež interpretovanými básňami a prozaickými textami a zároveň osobnosťou recitátorky pôsobiť na poslucháča, stimulovať ho k premýšľaniu a dialógu. Zúčastnené recitátorky prostredníctvom tohto festivalu získavajú cenné skúsenosti a vedomosti z oblasti umeleckého prednesu. Súčasťou festivalu bude prezentácia vydanej autorskej tvorby recitátoriek a hudobný šansónový recitál v podaní Petry Sabovej v klavírnom doprovode Edit Hasák, pretože hudba a umelecké slovo majú k sebe veľmi blízko a to najmä v šansónovej podobe. Krajský festival umeleckého prednesu žien v Galante má dlhoročnú tradíciu a veľmi kvalitnú úroveň a v Trnavskom kraji má punc významného kultúrno-spoločenského podujatia.


Názov prímateľa
Galantské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
1 680,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €