Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii V.

Krátky opis
fotografický workshop amatérskych fotografov zameraný na svetlo a kompozíciu kde: KS Večierka Šaľa lektor: Mgr. Jozef Peniak, PhD.
Fotogaléria
Názov podujatia
UMENIE PRE KAŽDÉHO – KLASICKÉ ZÁTIŠIE

Miesto konania / kraj
Nitra / Nitra

Termín konania
23.09.2023

Popis projektu

Príďte sa naučiť pracovať so základnými pojmami ako kompozícia svetlo, odrazná plocha, tvrdé a mäkké svetlo. Predstavíme vám  a budeme analyzovať vybrané fotografie zátiší od fotografov ako J. Sudek, J. Funke, či A. Kertérsz ..Vyskúšate si  odrazné a tieniace plochy a jeden svetelný zdroj na vytvorenie potrebnej svetelnej atmosféry,  správnu kompozíciu, verné podanie perspektívy a určenie potrebných vzdialeností jednotlivých predmetov v zátiší.

Naučíte sa  kreatívnym spôsobom variovať kompozície a tieňohru s postupným vytváraním vlastných kreatívnych kompozícií

V závere  urobíte selekciu záberov a základné úpravy jasu, kontrastu, jednoduchú retuš a prevod do čiernobielej škály.

 

 

Viac info na

https://www.kosnr.sk/podujatia-oblasti-foto-a-film/694-umenie-pre-kazdeho-klasicke-zatisie/2023-09-23-09-00

 

Názov prímateľa
Krajské osvetové stredisko v Nitre

Celkový rozpočet:
25 490,00 €

Výška podpory:
17 000,00 €