Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Návraty ku koreňom, 3. ročník

Krátky opis
V sobotu, 9. 9. 2023 si na piatom tvorivom stretnutí v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, vyrobíme originálny cínový šperk. Počas dopoludnia, v čase 9.00 – 12.00 hod. sa v Dome kultúry zoznámime s technológiou rezby a vylievania cínu do plochy. Lektor: dizajnér Mgr. art. Michal Hanula. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
CÍNOVÝ ŠPERK

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
09.09.2023

Popis projektu

V sobotu, 9. 9. 2023 si na piatom tvorivom stretnutí  v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, vyrobíme originálny cínový šperk.  Počas dopoludnia, v čase 9.00 – 12.00 hod. sa v Dome kultúry zoznámime s technológiou rezby a vylievania cínu do plochy.  Pod vedením lektora, dizajnéra Mgr. art. Michala Hanulu si osvojíme prácu s rezbárskymi nožíkmi a dlátkami, ako aj techniky opracovania a povrchovej úpravy dreva. Výsledkom bude originálny prívesok.

Lektor, Mgr.art. Michal Hanula, študoval na Škole úžitkového výtvarníctva – ŠÚV v Kremnici, oddelenie Hračiek a dekoratívnych predmetov (1995 – 1999). Je jedným z prvých absolventov Katedry dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach (1999 – 2005). Od roku 2005 pôsobí ako pedagóg na odbore Tvorba hračiek a dekoratívnych predmetov ŠÚV v Ružomberku. Orientuje sa na malosériovú výrobu a autorskú tvorbu. Špecializuje sa na drevo, ale aj iné materiály. Výraz jeho predmetov balansuje na hranici medzi remeslom, dizajnom a umeleckým dielom. Znalosti technológií a materiálu mu umožňujú vždy nechať vyznieť krásu materiálu. Venuje sa interiérovým doplnkom a exteriérovým detským ihriskám. Vystavuje doma a v zahraničí. Získal mnoho ocenení v súťaži Kruhy na vode, a v roku 2012 cenu Fóra dizajnu.

Poplatok 5€ priamo na mieste. Materiál a malé občerstvenie je v cene. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Na tvorivú dielňu je potrebné vopred sa nahlásiť, nakoľko počet účastníkov je limitovaný. Priamo na mieste získate návod s postupom a odkazmi na dôležité stránky. Kontakt: 0908 805076, ozoxymoron@post.sk.

 

Názov prímateľa
Občianske združenie OXYMORON

Celkový rozpočet:
5 150,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €